9 sfaturi: Cum poţi crea copilului tău poze de neuitat chiar la tine acasă
- 2016-12-29
- 8473
Sărbătorile vin şi se duc, iar cele care păstrează intacte amintirile sunt pozele făcute copiilor noştri în această perioadă. Pentru ca tabloul sărbătorilor de iarnă să fie complet (după tradiţii, reţete, cadouri, colinde şi multe alte tribute specifice acestei perioade), venim cu un articol cu sfaturi de la profesionişti în domeniu, despre cum putem organiza în condiţii de casă adevărate şedinţe foto copiilor noştri.
Cele care au răspuns provocării sunt Nadejda Bilsagaev, Olga Scorpan şi Valeria Negru, fotografi care ne-au delectat cu poze frumoase la sărbătoarea “Crăciunul Copiilor 2016”. Astfel, am efectuat o listă cu nouă recomandări şi sfaturi practice, de care trebuie să ţină cont orice părinte care vrea să facă poze memorabile copiiilor săi.
- Copiii sunt personajele cele mai dificil de pozat, dar tot ei dau naştere celor mai interesante poze pline de emoţii. Pentru ca un copil să iasă bine în poze el trebuie să fie hrănit, odihnit şi în bună dispoziţie.
- Fii mereu pregatită, cu aparatul foto la îndemână şi bateria încărcată. Cele mai frumoase poze sunt cele în care predomină emoţiile, care pot apărea pe faţa copilului atunci când acesta agaţă o jucărie de brad, deschide un cadou sau îl vede pe Moş Crăciun.
- În pozele lângă brad, cel care trebuie să fie în prim plan e copilul. De regulă în asemenea cazuri, cele mai indicate sunt fotografiile portret care surpind momentul, apoi restul – bradul, globurile, beteala etc. Apropo, chiar dacă pozele lângă brad sunt clasice şi banale, ele sunt o prezenţă obligatorie în albumul foto al fiecărui an, de sărbători.
La fiecare Crăciun, bradul este altfel impodobit, casa arată diferit şi să nu uităm că şi copilul a mai crescut. Sfat: Încearcă să poziționezi copilul un pic mai în față, nu exact lângă brad, astfel încât focusul să cadă pe copil, iar bradul și luminițele să fie un pic mai neclare. Experimentează cu diferite poziții și distanțe.
- Nu impune copilul să pozeze. Captează momentul când el este ocupat, indiferent de ce ar face.
- Pozează ziua. Cea mai potrivită lumină este cea naturală. Poziţionează copilul lânga o ferestră pentru a cădea lumina naturală şi a obţine o fotografie cât mai reuşită. Însă seara, luminiţele pot crea o atmosferă feerică, care poate fi completată de câteva lumânărele.
- Ca să îi trezeşti interesul, după ce îl pozezi propune-i să vă uitaţi împreună la ele (asta e valabil pentru copilaşii mai mari), sau chiar să faceţi câteva poze împreună.
- Dacă e un copil mai mic, trebuie să îl fotografiezi de mai multe ori, chiar dacă face acelaşi lucru. Poţi avea 25 de fotografii cu copii sau bebeluşi care încearcă să agaţe o jucărie pe brad, dar numai două-trei bine focusate, bune de păstrat.
- Faceţi poze afară, în aer liber! Din păcate nu mai avem zăpezile de altă dată, dar prinde zilele când, cel puţin, fulguie uşor. Profită de lumina naturală de afară şi fă cele mai frumoase şi haioase poze. Imortalizează situaţii cât mai interesante şi amuzante, de care să vă amintiţi cu plăcere peste ani.
- Printează pozele cele mai reuşite! Vor rămâne amintire de-a lungul anilor.
Experimentați și fiți creativi! Iar din când în când, realizați câte o sesiune foto profesionistă, căci fotografiile vor rămâne peste ani cel mai frumos cadou în arhiva de familie!
Foto: Arhiva personala: Valeria Negru, Natalia Bilsagaev, Olga Scorpan; fotokto.ru; copilul.ro,