Chifteluțe din vinete – foarte delicioase și ușor de pregătit
- 2019-09-30
- 2445
Vinetele sunt o sursă bună de vitamine și nutrienți, însă nu pot fi preparate în prea multe feluri. După ce încerci salata de vinete și vinetele la grătar și vrei să prepari și altceva. Încearcă și chifteluțe din vinete. Textura și gustul delicat al acestor chifteluțe vă vor determina să le preparați săptămânal.
Ar trebui să vă ia cam 30 de minute pregătirea acestora.
Ingredientele pentru 24 de chifteluțe:
1 vânată coaptă la foc/grătar/aragaz
1 ceapă de mărime medie
1 linguriţă boia de ardei iute (opțional, dar indicat)
1 linguriţă usturoi praf
1 linguriță piper negru
2 linguri de fulgi de ovăz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
3-4 linguri făină de grâu
1-2 căni de ulei de floarea soarelui pentru prăjit (se pot face și la cuptor)
1 linguriţă sare (după gust)
Depinde, dacă nu se pot modela se pune făină cât este necesară.
Cum se prepară?
Coace vânăta (cu tot cu coajă la cuptor) și las-o să se răcească.
Curăţă şi ceapa şi taie-o mărunt. Când s-a răcit vânăta, curăț-o de coajă și taie-o. Pune într-un lighean sau castron mare, adaugă ceapa tăiată mărunt.
Adaugă celelalte ingrediente (făina, mirodeniile, ceapa, sarea) amestecă foarte bine şi vezi dacă se leagă şi se pot modela chifteluțe.
Dacă nu, mai adaugă făină de grâu/soia până se leagă. Modelează ce forme vrei: rotunde, mici, plate. Cum îţi vine la îndemână.
Le prăjești în ulei pe toate părţile, vreme de 4 – 5 minute sau le poți băga la cuptor, necesitând mai mult timp.
Poftă mare!