Neobișnuite, dar foarte bune - chifteluțe de pui cu măr
- 2019-06-14
- 2999
O combinație mai neobișnuită de ingrediente la prima vedere, chifteluțele de pui cu măr sunt un preparat excelent pentru cei mici. Mărul dă o aromă inedită tradiționalelor chifteluțe de pasăre.
Ingredientele necesare:
2 lingurițe ulei de măsline extravirgin
1 ceapă tăiată fin
1 măr curățat de coajă
2 piepți de pui
1 jumătate de linguriță de pătrunjel proaspăt
1 linguriță de cimbru proaspăt
50 g pesmet alb
1 linguriță de sare
1 linguriță de piper
50 g făină albă
Mod de preparare:
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie anti-aderentă și sotează ceapa circa 3 minute, apoi transfer-o pe o farfurie. Dă mărul pe răzătoare și încearcă să storci cu mâna excesul de lichid cât mai bine.
Dă puiul prin mașina de tocat și amestecă-l cu ceapa, mărul și restul ingredientelor în afară de făină. Compoziția obținută nu trebuie să fie prea moale, de aceea este bine să o completezi cu pesmet dacă nu are o consistență suficient de bună.
Formează 20 de bile din compoziție, trece-le prin făină și prăjește-le în tigaie cu cât mai puțin ulei, până devin aurii și bine gătite în mijloc.
Sursa: copilul.ro;