Prepară cașcaval acasă: e ușor și sigur
- 2017-07-28
- 3717
În zilele noastre, când industria alimentară nu prea ține cont de produsele folosite în producție și se preocupă mai mult de propriul venit, e bine să ne asigurăm că ceea ce consumăm este inofensiv. În acest context vă propunem o rețetă ușoară de pregătire a cașcavalului de casă.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de brânză proaspătă de vaci
- 1 litru de lapte
- 75 de grame de unt
- 1 ou
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de sare
Se prepară astfel:
1. Laptele se pune la fiert, iar când clocotește se adaugă brânza de vaci. Când s-a format zerul, se oprește focul și se pune brânza la scurs, aproximativ o oră.
2. După ce s-a scurs, se amesteca bine cu oul bătut, untul, bicarbonatul și sarea, de preferat cu ajutorul unui mixer, ca sa fie cât mai fină.
3. Compoziția se pune într-un vas pe foc și se amestecă încontinuu până ce devine o cremă groasă. Se ia de pe foc și se pune în forme.
4. Cașcavalul se ține la rece până a doua zi, apoi poate fi servit.
Informații: retetepractice.ro
Foto: retetepractice.ro; youtube.com;
p-business.ru; kushatpodano-ru.ru