Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Siropul de păpădie e un leac miraculos. Vezi cum îl prepari!

Siropul de păpădie e un leac miraculos. Vezi cum îl prepari!

Florile de păpădie sunt priveliștea care ades ne atrage atenția în această perioadă. Da, este sezonul lor, dar puțini sunt cei care știu ce beneficii uimitoare are această plantă. Nu doar frunzele sunt bune, ci inclusiv florile, deci, întreaga plantă e comestibilă. Odată ce ajungi să o incluzi în alimentație, trebuie să știi că este un bun detoxifiant și ajută la reglarea funcțiilor ficatului, prin eliminarea compușilor toxici.

Așadar, siropul de păpădie este un supliment alimentar binevenit în cazul calculilor biliari și a icterului. Prin acțiunea diuretica, scade tensiunea arterială. Luptă împotriva pietrelor la rinichi. Planta este benefică în tratarea, ameliorarea și chiar vindecarea unor boli de piele, pentru alergiile ușoare și iritațiile superficiale. Tot păpădia poate fi folosită în curele de slăbire, intensificând arderile grăsimilor. Ea ameliorează simptomele reumatismului și ale gutei. Un alt avantaj major al utilizării acestei plante, sub formă de ceaiuri sau de sirop, este scăderea colesterolului rău din sânge.

Pentru a te bucura de proprietățile minunate ale păpădiei, poți prepara un sirop cu care să-ți îndulcești ceaiurile.

Pentru prepararea siropului de păpădie ai nevoie de:

- 125 de flori de păpădie;

- 750 ml de apă;

- 750 gr de zahăr organic;

- zeamă de la o jumătate de lămâie.

Spală bine florile și usucă-le pe un șervet de hârtie. Taie petalele cât mai aproape de bază și pune-le într-o oală cu apă. Lasă-le să fiarbă până când dau în clocot. Apoi, lasă-le la temperatura camerei până când lichidul în care se găsesc petalele se răcește, după care pune vasul în frigider și lasă-l peste noapte.

Strecoară printr-o sită măruntă mixul obținut, apoi pune din nou pe foc vasul cu lichid, adăugând zahărul și zeama de lămâie. Lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute, amestecând din când în când în compoziție. Vei obține un sirop cu textura și densitatea mierii. Pune-l într-un recipient închis ermetic și păstrează-l în cămară.

Da, copiii îl adoră!

Sursa: ele.ro

Foto: kilocalorii.ro

Share:

Articole recomandate