Salată de fasole neagră. Un aperitiv gustos și sănătos
- 2017-06-05
- 6089
Fasolea neagră scade nivelului colesterolului rău, stabilizează tensiunea arterială. Este indicată în curele de slăbire deoarece are foarte multe fibre și foarte puține grăsimi, conține vitamina B6 și magneziu. Dintre toate boabele pe care le consumăm, fasolea neagră este cea mai bogată în antioxidanți.
Deci, spălați fasolea și lăsați-o la înmuiat câteva ore și apoi puneți la fiert. Schimbați apa de două ori. Atenție căci aceste fasole fierb repede și boabele încep să crape.
Apoi amestecați cu ceapă verde tăiată mărunt, două roșii tăiate cubulețe, o cutie de porumb boabe, sare, piper, un chili mic și un ardei iute verde, ulei de măsline și pătrunjel mărunt. Se mai poate pune pastrama de pui sau mușchi file.
Simplu, gustos, rapid și plin de beneficii. În articolul ACESTA am scris că fasolea neagră este un super-aliment pentru copii.
Informații: delabogdana.wordpress.com
Foto: blog.vegis.ro; reteteculinarekami.com; biorganica.ro