Desert potrivit pentru toată familia – negresă cu cocos
- 2019-02-12
- 2680
Negresa este una dintre prăjiturile preferate ale multora, dar când îi adaugi si nucă de cocos capătă un gust exotic minunat. Vedeți mai jos o rețetă care se gătește destul de ușor, în schimb obțineți un desert minunat.
Ingredientele necesare:
150 ml de lapte
400 gr de zahăr
200 gr de unt
50 gr de cacao
4 ouă
Jumătate de cană cu miez de nucă tocat mărunt
4 linguri de nucă de cocos
1 plic praf de copt
200 gr de făină
Pentru ornat
50 gr de ciocolată
2 linguri de nucă de cocos
Cum se prepară negresa:
Într-o cratiță mică (2-3 l) se pun la foc mic laptele, zahărul, cacaua cernută și untul. Se amestecă totul cu o lingură de lemn. După ce dă în clocot și se leagă compoziția se dau deoparte 7-8 linguri (care se păstrează pentru glazură), iar restul se lasă la răcit. În acest amestec se adaugă gălbenușurile, nuca tocată, nuca de cocos, albușurile bătute spumă tare și făina cernută combinată cu praful de copt. Se amestecă ușor, prin răsturnare, și se pune totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune tava în cuptorul încins în prealabil și se coace la foc potrivit aproximativ 40-45 de minute.
Peste crema păstrată se pune ciocolata rasă și se amestecă la cald. Blatul se scoate din cuptor și se lasă puțin la răcit, iar glazura se toarnă peste el când este călduț. Se întinde glazura uniform. Prăjitura se taie când se răcește și se ornează cu nucă de cocos.
Sursa: totuldespremame.ro; retete.unica.ro