Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Tartă de vară cu vinete și dovlecei

Tartă de vară cu vinete și dovlecei

Această rețetă este foarte ușoară deoarece nu trebuie preparat  un blat de tartă separat de compoziție. Deci se gătește mult mai rapid și mai compact, fără a fi necesare vase suplimentare.

 

Ingredientele necesare:

- O vânătă mică 

- Un dovlecel

- 2 roșii

- Un ardei gras

- 100 g de bacon

- 75 g de brânză cu mucegai albastru

- 5 ouă

- 250 ml de smântână

- o lingură de ulei

- 6 linguri de făină

- sare, piper și cimbru

 

Cum se gătește:

Ardeiul se taie cubulețe, iar vânăta și dovlecelul rondele, se stropesc cu foarte puțin ulei și se dau la cuptor pentru 15 minute.

Baconul se taie cubulețe care se rumenesc în tigaie fără grăsime.

Ouăle se bat, se adaugă smântână, făina și se potrivește de sare, piper și cimbru. Se toarnă în tavă, peste legume, iar deasupra se adaugă baconul prăjit, brânza mărunțită și roșiile tăiate cubulețe. Se coace 20 de minute.

 

Sfaturi utile:

- Se pot adăuga măsline fără sâmburi, tăiate felii. Cele mai indicate sunt măslinele acrișoare verzi.

- Dacă dorești să gătești mai dietetic, poți înlocui baconul prăjit cu fâșii din piept de pui sau de curcan fiert în prealabil.

- Servește tarta caldă cu ketchup aromat sau cu suc de roșii făcut acasă, peste care pui frunze de pătrunjel proaspăt.

 

Vă dorim poftă mare!

 

Rețeta și foto: retetepractice.ro

Share:

Articole recomandate