Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Prăjitură cu mere, nuci, fulgi de migdale şi topping de caramel

Prăjitură cu mere, nuci, fulgi de migdale şi topping de caramel

Vă propunem să gătiți o prăjitură super gustoasă, carte îi va cuceri pe toți ai casei, cu mere, nuci, fulgi de migdale și cu un topping de caramel.

Ingrediente:

250 g făină
150 g zahăr
3 gălbenușuri
250 g unt
1 pachet praf de copt stins cu zeamă de lămâie
2,5 kg mere
200 g miez de nucă măcinat
2 linguri de stafide
50 g fulgi migdale
topping de caramel (opțional)

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei, praful de copt și zahărul, se adaugă gălbenușurile de ou ușor bătute. Dacă aluatul este prea solid, putem adăuga un pic de lapte. Punem aluatul în folie alimentară 30 de minute la păstrare în frigider. Merele curățate de coajă se dau prin răzătoare, se încorporează în aluat, împreună cu nucile și stafidele. Se toarnă compoziția într-un vas de sticlă termorezistentă tapetat.

Coaceți până la 10 minute la 180 de grade Celsius, apoi se reduce temperatura la 160 de grade Celsius și se coace încă aproximativ 35 de minute. Se scoate pe un platou încălzit în prealabil. Se decorează cu topping de caramel și fulgi de migdale.

 

Sursa: csid.ro

Share:

Articole recomandate