Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Ciuperci cu usturoi și garnitură de mămăligă - o masă delicioasă

Ciuperci cu usturoi și garnitură de mămăligă - o masă delicioasă

O masă caldă și foarte gustoasă – ciuperci cu mămăliguță. Apropo,  ciupercile sunt o alternativă sănătoasă la carne, iar mămăliguța ne ajută să ne încălzim cât âncă afară este frigușor.

Ingrediente pentru ciuperci cu usturoi și mămăligă:

3 căni cu ciuperci la alegere, feliate dacă sunt mai mari
4 căței de usturoi feliați
4 linguri de unt topit
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de salvie uscată sau 1/4 lingură de salvie proaspătă
sare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat

pentru mămăligă:

6 căni cu apă
2 lingurițe cu sare
3/4 căni de mălai
1/4 cană de parmezan proaspăt ras pentru servit

 

Cum se prepară:

1. Se încălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Se adaugă ciupercile și usturoiul într-o tavă de copt cu ramă. Se acoperă ingredientele acestea cu untul topit și cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare, piper negru proaspăt măcinat și salvie.

2. Se lasă ciupercile la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când se înmoaie și devin aurii.

3. Cât timp se lasă ciupercile la cuptor, se prepară mămăliguța. Se adaugă 6 căni cu apă într-o cratiță mare la fiert. Se adaugă 2 lingurițe de sare. Când începe să fiarbă apa, se adaugă treptat mălaiul, în ploaie, și se amestecă în mod constant, pentru a evita formarea cocoloașelor.

4. Se reduce căldura la mic și se fierbe, amestecând des cu o lingură de lemn, până când se îngroașă amestecul, iar mălaiul se frăgezește, pentru aproximativ 15 minute. Se închide căldura, se adaugă untul și se amestecă bine, până când se topește.

5. Se servește mămăliga imediat cu ciupercuțele cu usturoi și sosul format în tava de copt, împreună cu parmezan proaspăt ras, presărat deasupra.

 

Rețetă: totuldespremame.ro

Share:

Articole recomandate