Rețeta simplă a compotului de piersici ca la mama acasă

Rețeta simplă a compotului de piersici ca la mama acasă

Acum e perioada piersicilor și e cazul să gătești un compot ca la mama acasă. Compotul de piersici este unul dintre cele mai fine şi e preferat de mulți dintre noi. Dacă u vă permite volumul congelatorului să păstrați piersicile congelate pentru iarnă, vă puteți pregăti câteva borcane cu compot gustos pe care să-l savurați mai târziu.

Ingredientele pentru compotul de piersici :

1. Piersici coapte;

2. Zahăr

3. Apă, zeamă de lămâie

4. Opţional se poate folosi zahăr vanilat.

 

Mod de preparare a compotului:

Spălam bine piersicile într-un vas cu multă apă și o lingură cu vârf de bicarbonat, astfel toate impuritatile din puful fin de pe coaja de piersică se. Se spală apoi bine la jet de apă rece, se scoate codiţa, se taie piersicile în jumătăți sau sferturi și aruncăm sâmburii. Punem în fiecare borcan pregătit bucăți de piersici cât să umplem borcanul până la gură fără să le strivim. După aia turnăm în fiecare borcan zahărul și apoi umplem cu apă.  Pentru fiecare borcan se folosesc aproximativ două linguri de zahăr, dar cantitatea poate să crească în funcţie de mărimea borcanului sau după gust. În borcane se mai pot pune şi felii de lămâie sau zeamă de lămâie, după gust.

Închidem borcanele cu capacele și le așezăm într-o cratiță cu apă, învelite cu ziare sau cârpe ca să nu se ating între ele la fiert. Fierbem la foc moderat circa 15 minute de când apa începe să clocotească. Luăm cratița cu borcanele de pe foc, și o lăsăm la loc ferit, acoperită cu niște prosoape până a două zi.

Borcanele se vor păstra în cămară la loc uscat şi ferit de lumina directă a soarelui. Chiar dacă nu se folosește conservant, compotul va sta şi până la doi ani.
 

Informații: vocea.biz

Foto: receptynazimu.com; youtube.com

Adaugă comentariu