3 rețete cu coacăză pe care trebuie să le încerci în zilele de vară
- 2018-06-19
- 2611
Acum că au apărut pe piață, coacăzele sunt de către mulți preferate. Cel mai adesea ele sunt folosite pentru gemuri, dulcețuri, sosuri sau, pentru că arată atât de bine, doar pentru decorarea unor preparate. Sunt bogate în antioxidanți, la fel ca toate fructele de pădure, ceea ce le face o alegere minunată în dieta zilnică. De asemenea, au un conținut mare de fibre și puține calorii, deci te pot ajuta dacă vrei să slăbești. Potasiul, vitamina C și magneziul sunt alte trei beneficii pe care le primești de la aceste fructe.
Nu sunt niște fructe ușor de alăturat altor ingrediente. Cele mai multe rețete sunt dedicate sosurilor și dulcețurilor, dar dacă vrei să le consumi într-o variantă cât mai apropiată de starea lor naturală îți dăm câteva idei bune.
Salată cu piept de rață și coacăze
Ingrediente
coacăze, 50g nuci prăjite, 350g carne de rață (piept), 3 linguri ulei de măsline, 6 linguri oțet de vin, 75g frunze salată verde , 100g coacăze negre și roșii (poate fi și amestec cu alte fructe de pădure), sare, piper
Metodă de preparare
Condimentează cu sare și piper pieptul de rață și prăjește-l la foc mediu într-o tigaie neaderentă. Mai întâi cu pielița în jos, 3-4 minute, până când această se rumenește, apoi întoarce pieptul de rață și lasă-l cel puțin 5 minute sau mai mult în funcție de cât de pătrunsă vrei să fie carnea.
Scoate carnea și las-o să se răcească 5 minute, apoi taie aceasta în felii subțiri.
Așează frunzele de salată pe un platou. Pune feliile de carne, presară coacăzele și nucile tocate și toarnă uleiul amestecat cu oțet, sare și piper.
Pavlova cu coacăze negre
Un desert dulce și crocant, înmuiat de sosul de coacăze și frișcă. Este perfect pentru mesele de vară.
Ingrediente
coacăze, 200g smântână grasă, 300ml frișcă lichidă, 450g coacăze negre, 1 linguriță oțet de vin alb, 1 linguriță extract vanilie, 225g+3 linguri zahăr fin, 4 linguri amidon, 4 albușuri
Metodă de preparare
Desenează pe o hârtie de copt un cerc cu diametrul de 23cm și așează hârtia într-o tavă.
Încinge cuptorul la 130C. Bate albușurile spumă până când se întăresc. Adaugă treptat 200g zahăr și mixează bine după fiecare adăugare. Amestecă 25g zahăr cu 2 linguri de amidon și adaugă-l în albușurile spumă. Mixează bine până când zahărul se încorporează. Adaugă extractul de vanilie și 1 linguriță de oțet și amestecă încet cu o spatulă ca să le încorporezi.
Pune amestecul de bezea pe hârtia de copt și întinde-l astfel încât să acoperi toată suprafața cercului desenat. Formează o adâncitură în mijlocul ei.
Coace bezeaua în cuptor timp de 1 oră și 15 minute până când este fermă și crocantă pe margine. Oprește căldură și las-o să se răcească cu ușa cuptorului întredeschisă. Sau scoate-o afară din cuptor și las-o să se răcească mai repede. Când s-a răcit pune-o pe un platou.
Între timp pregătește într-o tigaie jumătate din cantitatea de coacăze cu 3 linguri de zahăr și 3 linguri de apă și pune-le la fiert timp de 1-2 minute până când fructele se înmoaie puțin.
Amestecă 2 linguri de amidon cu 2 linguri de apă și adaugă-le în oala cu coacăze puse la fiert. Mai lasă-le pe foc până când sosul se îngroașă. Lasă-l să se răcească înainte să îl folosești.
Asamblează Pavlova:
Bate frișca, încorporează în ea smântână proaspătă și adaugă restul de coacăze. Amestecă de câteva ori. Toarnă totul peste bezea și apoi picură sosul pregătit mai devreme.
Tarta de vară cu coacăze roșii
Ingrediente
coacăze, 250g afine , 250g coacăze roșii , 60ml frișcă lichidă, 2 linguri amidon, 2 linguri făină, 3 linguri zahăr, 5 gălbenușuri, 1 păstaie vanilie, 480ml lapte, 80g+1 lingură miere, 180g biscuiți cu cacao zdrobiți, 80g unt
Metodă de preparare
Pregătește blatul:
Încinge cuptorul la 180C. Topește untul și amestecă-l cu biscuiții zdrobiți și 1 lingură de miere. Întinde acest amestec pe baza unei tăvi pătrate (23x23cm) ridicând amestecul și pe pereții ei. Pune la copt 12-15 minute și lasă apoi să se răcească complet.
Pregătește umplutura:
Umple, mai întâi, un bol mare cu apă foarte rece și pune deasupra lui un alt bol mai mic.
Încălzește laptele cu miezul de la păstaia de vanilie până aproape de punctul de fierbere. Ia de pe foc și lasă să stea 20 de minute. Bate gălbenușurile cu 80g miere și 3 linguri de zahăr. Cerne făina și amidonul peste acest amestec și continuă să mixezi până când se încorporează.
Pune din nou laptele la încălzit și când e aproape să dea în clocot ia-l de pe foc și toarnă-l, puțin câte puțin, peste amestecul cu gălbenușuri.
Pune din nou amestecul pe foc și gătește-l timp de 3 minute până când începe să se îngroașe. Strecoară-l apoi în bolul așezat deasupra celui plin cu apă rece. Adaugă 1 lingură de unt și amestecă. Lasă crema să se răcească.
Apoi, bate frișca și încorporează-o în crema pregătită mai devreme. Toarnă totul în tavă în care ai pregătit blatul din biscuiți. Presară deasupra coacăzele proaspete și afinele. Lasă prăjitură la frigider cel puțin 30 de minute înainte să o servești.
Sursa: foodstory.stirileprotv.ro