5 rețete de bomboane sănătoase ce pot fi făcute acasă
- 2019-07-08
- 5374
Există bomboane sănătoase pentru copii! Din ingrediente naturale, ușor de făcut, în cele mai multe cazuri fără să fie nevoie de foc, aceste bomboane pot fi date copiilor după vârsta de 1 an.
1. Bomboane cu unt de arahide
70 g de unt de arahide
50 g de miere
½ linguriță de extract de vanilie
70 g de lapte praf
70 g de fulgi de ovăz
2 lingurițe de biscuiți graham sfărâmați foarte fin
Într-un bol mic se amestecă untul de arahide cu mierea și extractul de vanilie. Se adaugă laptele praf, fulgii de ovăz și biscuiții graham. Se amestecă foarte bine până se omogenizează. Se formează bombonele mici. Se acoperă și se dau la rece până se servesc.
2. Bomboane din curmale
500 g de fulgi de ovăz
150 g de curmale
70 g de merișoare
1 linguriță de coajă de portocală
120 g de sos de mere
Se pun toate ingredientele într-un vas și se amestecă bine. Se formează bile mici. Se dau la cuptor pentru 10 minute la 180°C.
3. Desert energizant
500 g de fulgi de ovăz
70 g de nuci pisate
50 ml de miere
70 g de fulgi de ciocolată neagră
50 g de merișoare
70 g de unt de arahide
1 linguriță de extract de vanilie
1 linguriță de scorțișoară
Nucile pisate, fulgii de ovăz, chipsurile de ciocolată, merișoarele și scorțișoara se pun într-un vas și se amestecă până se omogenizează. Apoi, se adaugă untul de arahide. Se amestecă. La final se pune extractul de vanilie și mierea. Se amestecă foarte bine. Dacă aluatul este prea gros se mai adaugă miere.
Când toate ingredientele sunt omogenizate, aluatul se dă la rece pentru 20 de minute. Apoi, se formează bomboanele. Se dau la congelator pentru 20-30 de minute. Se pot presăra cu scorțișoară. Se pot păstra 6 săptămâni la congelator.
4. Gustare dulce cu cocos
150 g de fulgi de ovăz
100 g de fulgi de cocos
70 g de fulgi de ciocolată neagră
70 g de nuci tocate mărunt
1 linguriță de zahăr de cocos sau zahăr brun
70 g de făină de migdale
70 g de unt de arahide
70 ml de sirop de arțar
1 linguriță de extract de vanilie
Toate ingredientele se amestecă foarte bine până se omogenizează. Se formează bomboane. Se dau la rece. La final se trec prin fulgi de cocos.
5. Gustare energizantă din curmale și susan
11 curmale
70 g de nuci caju
1 praf de sare
1 praf de cardamon
3 lingurițe de tahini
100 g de cocos răzuit
3 lingurițe de susan
Nucile caju, curmalele, sarea și cardamonul se pun într-un robot de bucătărie și se mixează aproximativ 1 minut, până când nucile și curmalele sunt sfărâmate. Se adaugă pasta de tahini și se mai mixează până este și aceasta omogenizată.
Din acest amestec se formează bomboanele care se trec prin fulgi de cocos sau prin susan. Se dau la frigider peste noapte și apoi se servesc.
Sursa: totuldespremame.ro