Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Prăjitură cu mere după rețeta bunicii

Prăjitură cu mere după rețeta bunicii

Suntem în plină toamnă, iar merele sunt numai bune pentru pus în prăjituri. Vă propunem o rețetă a bunicuțelor noastre pentru prăjitura cu mere, care ne aduce aminte de gustul copilariei.
 

Ingredientele necesare pentru o tavă de 25/30 cm:

2 oua întregi
9 linguri de zahăr
9 linguri de ulei
9 linguri de lapte
12 linguri de făină

1 praf de copt
 

Ingredientele pentru umplutură:

1 kg de mere (aprox. 6 mere)
zahăr după gust
scorțișoară

Cum se gătește:

Se mixează ouăle întregi cu zahărul, se adaugă uleiul și se mixează până se încorporează. Într-un alt bol amestecăm făina cu praful de copt și o adăugăm în amestecul de ouă alternând cu laptele.

Se curăță merele, se dau pe răzătoare sau se taie felii și se călesc cu zahăr până scade sucul pe care-l lasă. Când sunt călite se adaugă un pic de scorțișoară (1/2 linguriță) și se lasă să se răcorească.

Se tapeteaza tava cu foaie de copt sau unt și se toarnă jumătate din aluat care se coace timp de 10-12 minute la 180 de grade C (foc potrivit), în cuptorul preîncălzit. Se scoate și se pune amestecul de mere călite deasupra apoi se toarnă și restul de aluat și se mai coace cam 40 de minute.

Când este gata se presară cu zahăr pudră, se taie când este răcită complet prăjitura.

 

Sursa: kfetele.ro

Share:

Articole recomandate