(Rețetă) Copilul nu vrea să mănânce morcov? Pune-l în prăjitură!
- 2018-03-26
- 3454
Morcovul este o legumă foarte importantă pentru calitățile sale pe care le are. Dar din păcate mulți copii nu-l prea preferă în alimentația lor, și e mare păcat. Dar aproape toți copiii preferă prăjiturile, așa că vă propunem să faceți o prăjitură cu morcov, iar aceasta e atât de savuroasă încât piciul nici nu va recunoaște morcovul din aceasta.
Ingrediente:
5 ouă
250 g zahăr brun
200 ml ulei
Miezul de la o păstaie de vanilie
350 g făină
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
½ linguriță sare
2 lingurițe scorțișoară
Câte o linguriță din fiecare: cuișoare măcinate, nucșoară, ghimbir
250 g piure de ananas
100 g migdale tăiate grosier (sau nuci, caju, fistic)
100 g amestec de stafide, merișoare, goji
200 g morcovi dați pe răzătoare (cca. 4 morcovi)
Mod de preparare:
Prăjitura cu morcovi se pregătește în 3 pași simpli și trebuie să se regăsească în orice top de prăjituri sănătoase: ingredientele umede + amestecul de făină + adaosurile.
Mai întâi încinge cuptorul la 180°C și pune hârtie de copt în tavă. Într-un bol încăpător amestecă ouăle, zahărul brun, uleiul și miezul de la păstaia de vanilie. Trebuie să ai un amestec omogen. Poți amesteca cu telul sau cu mixerul.
Peste amestecul de ouă, cerne făină, praful de copt, bicarbonatul, sarea, condimentele. Amestecă din nou, cât să fie bine încorporate ingredientele și să ai o compoziție omogenă, lucioasă.
Adaugă morcovii dați pe răzătoare, fructele uscate, migdalele sau nucile, piureul de ananas. Pentru piureul de ananas dă prin blender 250 g ananas din conservă. Amestecă totul și toarnă compoziția în tava pregătită.
Prăjitura cu morcovi se coace 45-60 de minute sau până e bine rumenită.
Vă dorim poftă mare!
Sursa: totuldespremame.ro; divainbucatarie.ro; rookiefood.wordpress.com