Rețete sănătoase pentru primul tort aniversar a copilului
- 2017-11-24
- 4593
Prima aniversare a copilului e un eveniment cu o importanță mare, nu doar pentru părinți, ci și pentru copil, iar tortul, cu siguranță, trebuie să fie cel mai grozav. Cea mai mare problemă în acest caz este conținutul tortului. Cantitatea mare de zahăr, marțipan și altele cu siguranță nu au ce căuta în alimentația unui copil atât de mic. Și dacă crezi că nu există torturi sănătoase, să știi că greșești. Mai jos vă oferim câteva idei de rețete potrivite pentru tortul de la prima aniversare.
Tort de pepene
Ingrediente:
250 g mascarpone
100 g cremă de brânză nesărată
Un baton de vanilie sau praf de vanilie bio
Opțional o linguriță de miere
Pepene roșu
Mod de preparare:
Se taie pepenele astfel încât să îi dea o formă cât mai asemănătoare cu cea a unui tort. Întâi scăpați de coajă în întregime. După care se pune pe o farfurie și rotindu-l ușor se sculptează în jurul lui. Între timp pregătiți crema amestecând mascarpone cu crema de brânză și vanilie care ar trebuie să fie la temperatura camerei. În caz că este prea tare compoziția adăugați puțină miere. Ștergeți pepenele cu șervețele pentru a crea aderența, apoi întindeți crema cu o spatulă, astfel încât să acoperiți tot pepenele. În cremă mai puteți adăuga nuci, alune, migdale fărâmițate. La final ornamentați cu afine, zmeură, felii de banane sau alte fructe.
Această rețetă de tort a fost pregătită pentru primul majorat al copilului la 18 luni de viață.
Ceesecake fără coacere
Ingrediente pentru blat:
200 g biscuiți fără zahăr, fără îndulcitori, de preferat făcuți de casă
Aproximativ 50 g alune sau migdale râșnite
Aproximativ 50 g nuci râșnite
100 g de unt
Ingrediente pentru cremă:
250 g Mascarpone
200 g iaurt grecesc
O banană mare bine coaptă
Praf de vanilie bio sau un baton de vanilie
Aproximativ 250 g fructe de pădure
Modul de preparare fără coacere:
Fărâmițați biscuiții, topiți untul. Amestecați biscuiții cu alunele, nucile și turnați untul topit peste ele, rezultatul ar trebui să fie o compoziție de consistența nisipului umed. Pregătiți o tavă cu pereți detașabili de dimensiuni mai mici, pe fundul căreia puneți hârtie de copt. Așezați compoziția de biscuiți în tavă și presați ușor până se nivelează. Dați tava la frigider, între timp ocupându-vă de cremă. Pentru cremă, pisați banana cu furculița și adăugați restul ingredientelor. Mixați. Compoziția obținută o turnați peste blatul din biscuiți și se nivelează. Deasupra se așează fructele de pădure și se dă la frigider pentru minim o oră, după care se servește.
Tort cu banană și piersică
Ingrediente:
- 1/2 ceașcă piersici/nectarine curățate
- 1 banană
Fructele se mixează foarte bine.
- 1/2 ceașcă de fructe (de mai sus)
- 1/2 ceașcă buttermilk sau 1/2 ceașcă lapte + 1 lingură de suc de lămâie (se lasă așa 5 minute și rezultă buttermilk)
- 1 ou
- vanilie
- 1 ceașcă de făină integrală
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
crema:
- friscă organică sau mascarpone
- fructe
- sirop de arțar sau piure de curmale
Mod de pregătire:
Amestecați pe rând: fructele piure, laptele, oul și vanilia. Apoi încorporați restul ingredientelor. Toarnă compoziția în forma de tortuleț deja unsă și lasă tava în cuptorul încins cca 20-30 de minute sau până când o scobitoare înfiptă în centru va ieși curată.
Se ornamentează cu: frișcă organică sau mascarpone îndulcit cu puțin sirop de arțar sau piure de curmale și fructe la alegere pentru decor.
Tort raw vegan cu zmeură, căpșuni și ananas
Ingrediente pentru blat:
400 g alune de pădure macinate
60 g cacao, cacao raw
1/4 linguriță sare
50 g nucă, cocos
200 g curmale fără sâmburi
Ingrediente pentru cremă:
100g curmale fără sâmburi
50 g stafide
60 ml miere
un avocado foarte copt
30 g cacao raw
Pentru umplutură și ornat
150 g zmeură proaspată sau congelată
250 g căpsuni
120 g ananas din compot
un kiwi
Mixați alunele de pădure. Când s-au făcut aproape praf adăugați curmalele, cărora le scoateți sâmburii și pe care cu jumătate de oră înainte le hidratați în siropul de la cutia de compot de ananas. Adăugăm sarea, cacao, nuca de cocos și mixăm din nou până obținem o compoziție lipicioasă și care poate fi modelată. Împărțim compoziția în două părți egale pe care le învelim în folie de plastic și le punem în frigider. Crema se prepară simplu cu ajutorul robotului de bucătărie. Mai apoi mixăm foarte bine curmalele, stafidele (tot hidratate) cu mierea, apoi adăugăm avocado și mixăm din nou până obținem o compoziție omogenă, căreia îi adăugăm cacao și omogenizăm din nou. Se modelează primul blat, (se poate cu mâna căci e mai comod) peste care se pune toată crema, iar deasupra căpșuni, kiwi, ananas din compot tăiate bucățele mici. Urmează cel de-al doilea blat. Ornamentăm cu zmeură sau cu alte fructe și pomușoare.
De asemenea puteți opta pentru un tort din clătite, făcute ca acasă la bunica. Dar iarăși aveți grijă la ingrediente.
Pentru inspirație vedeți ideile de mai jos:
Sursa: clubulbebelusilor.ro, pinterest.com