Un desert extraordinar - cheesecake cu căpșuni

Un desert extraordinar - cheesecake cu căpșuni

A început sezonul căpșunilor și vă propunem să faceți un desert extraordinar de gustos – cheesecake cu căpșuni. Se pregătește relativ ușor, dar merită orice efort.

INGREDIENTE

Blat:

200 gr biscuiți digestivi

150 gr unt

Crema nr. 1:

250 gr mascarpone

100 gr brânză de vaci pentru prăjituri

150 gr frișcă lichidă

5 gr gelatină

apă cât să fie gelatina acoperită

100 gr zahăr

4 plicuri zahăr vanilat

2 lingurițe esență de vanilie

1 vârf cuțit sare

Crema nr. 2:

150 gr brânză de vaci pentru prăjituri

150 gr frișcă lichidă

100 gr zahăr

200 gr căpșuni

5 gr gelatină

apă cât să fie gelatina acoperită

1 vârf cuțit sare

În plus:

300 gr căpșuni

50 gr frișcă

MOD DE PREPARARE

Mai întâi pregătim o formă rotundă cu pereții detașabili pe care o căptușim pe interior cu folie alimentară.

Blat: Punem untul într-un vas pe foc, la topit. Mărunțim biscuiții cu ajutorul unui blender și îi punem într-un bol. Turnăm peste ei untul topit și îi amestecăm bine să rezulte o pastă omogenă pe care o trecem în forma tapetată cu folie și o întindem cu mâna, în strat uniform. Dăm forma la frigider până preparăm cremele.

Mixăm frișca până se întărește și o împărțim în cantitățile trecute la ingrediente.

Eu am mixat-o pe toată de la început.

Crema 1: Începem cu gelatina pe care o punem la hidratat în apă cât să fie acoperită. Mixăm mascarpone cu brânza de vaci, zahărul, puțină sare, esența și zahărul vanilat până nu se mai simte zahărul, apoi adăugăm frișca și omogenizăm bine întreaga compoziție.

Punem gelatina la topit pe baie de aburi, iar când este diluată complet, o turnăm în fir subțire peste cremă, mixănd energic să se împrăștie uniform în toată compoziția.

Scoatem forma cu biscuiți din frigider.

Curățăm 10-15 căpșuni de codițe și le tăiem în jumătăți pe care le așezăm peste blatul de biscuiți.

Întindem crema în strat uniform peste căpșuni și dăm din nou forma la frigider până preparăm cea de-a doua cremă.

Crema 2: Punem gelatina în apă la hidratat și o lăsăm până pregătim crema.

Trecem căpșunile spălate și curățate prin blender.

Brânza o mixăm cu zahărul și puțină sare, apoi o amestecăm cu frișcă și la final adăugăm căpșunile pasate.

Topim gelatina pe baie de aburi și o adăugăm imediat peste cremă și mixăm energic până se omogenizează bine totul.

Scoatem forma din frigider și întindem crema de căpșuni în strat uniform peste cealaltă cremă care este aproape închegată.

Dăm forma din nou la frigider câteva ore până când cremele vor fi suficient de închegate pentru a se putea porționa cheesecake-ul. Ideal ar fi peste noapte.  Se ornează cu frișcă și căpșuni după imaginația fiecăruia.

 

Sursa: bucataras.ro

Adaugă comentariu