Plăcintă nemțească cu cireșe și smântână
- 2018-06-06
- 5876
Suntem în toiul sezonului de cireșe și e mare păcat să nu profităm din plin de aceste fructe minunate. Așa că vă propunem să preparați o plăcintă nemțească cu cireșe și smântână în câțiva pași simpli. Plăcinta are o textură dulce-răcoritoare.
300 g făină
1 lingură praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
120 g zahăr
120 g unt
Esență de vanilie
2 ouă
un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură
200 g smântână
150 g iaurt
70 g zahăr
esență de vanilie
40 g amidon
2 linguri zeamă de lămâie
Ingrediente pentru stratul de fructe
600 g cireșe
250 ml apă
40 g amidon
scorțișoară
Mod de preparare:
Prepararea sosului de cireșe. Combină cireșele fără sâmburi cu apă și putina scorțișoară. Pune cratița la foc mediu, iar când compoziția se încălzește, separă 2-3 linguri de zeamă și amestecă-le cu amidonul. Pune amidonul dizolvat peste fructe și amestecă până obții un sos de fructe îngroșat.
Prepararea blatului. Cât sosul se răcește, prepară blatul. Combină făina cu praful de copt, zahărul, sarea și bicarbonatul. Adaugă untul cât mai rece, cele două ouă și esența de vanilie, continuând să mixezi până obții un aluat omogen.
Întinde cu degetele 2/3 din aluat într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt și ridică-l și pe pereții tăvii. Adaugă suplimentar 2 linguri de făină peste restul de compoziție și preseaz-o cu furculița pentru a obține firimituri din compoziție.
Prepararea cremei. Combină iaurtul cu smântâna, zeama de lămâie, esența de vanilie, amidonul, ouăle și zahărul. Omogenizează amestecul.
Cum asamblezi plăcinta. Peste blatul întins în tavă așează sosul de cireșe, deasupra întinde crema de smântână, iar peste smântână presară din belșug și cât mai răspândite firimiturile de aluat. Apoi dă la cuptor plăcinta pentru 45-50 de minute la 180 de grade.
Idee: retetepractice.ro