Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Ingredientul secret pentru o tocăniță de pui super gustoasă! Toate gospodinele trebuie să îl cunoască

Ingredientul secret pentru o tocăniță de pui super gustoasă! Toate gospodinele trebuie să îl cunoască

Este o rețetă foarte simplă, care a devenit populară printre moldoveni din toate colțurile țării. Cu toate acestea, nu mulți dintre noi știu că există un ingredient secret care poate face ca tocănița noastră de pui să fie mai delicioasă ca oricând!

Chiar și cele mai simple rețete au propriile lor trucuri și secrete, iar tocănița de pui nu face excepție de la această regulă. Nu ne trebuie decât câteva ingrediente banale pentru a pregăti această mâncare, iar oricine poate găti o tocăniță bună, chiar și cei dintre noi fără experiență în bucătărie.

Iar dacă ne dorim ca mâncarea noastră să aibă un gust cu totul special, putem apela la un ingredient special, care va schimba complet gustul tocăniței.

Ingredientul secret pentru o tocăniță de pui delicioasă

Unul dintre motivele pentru care tocănița de pui a devenit atât de populară printre români este faptul că nu are nevoie de ingrediente foarte speciale, ori complicate! Tot ce trebuie să avem la îndemână este un pui porționat, trei linguri de făină, sare, piper, cât și o căpățână de usturoi.

Desigur, nu trebuie să uităm de ingredientul secret care va schimba complet gustul tocăniței noastre! Este vorba despre boia dulce, care poate oferi mâncării un gust puternic și aromat! O singură lingură ar trebui să fie suficientă pentru tocănița noastră!

Cum pregătim tocănița de pui

Primul pas pe care trebuie să îl facem atunci când pregătim tocăniță de pui este să condimentăm bucățile de carne cu sare și piper. Acestea trebuie puse deoparte, iar apoi vom trei linguri de făină și vom amesteca cu atenție. Este important că bucățile de carne să fie acoperite pe fiecare parte.

Mai departe, vom pune carnea într-o cratiță cu ulei, la foc mediu. Bucățile dep ui trebuie să se rumenească uniform, moment în care vom adăuga și boiaua dulce, alături de o cană cu apă rece. Totul trebuie amestecat bine, pentru ca boiaua să nu se prăjească și să nu capete un gust mai amărui.

Apoi, acoperim carnea cu apă și lăsăm totul la fiert. Vom pisa bine cățeii de usturoi, apoi îi vom adăuga în tocăniță, iar odată ce carnea este fiartă vom adăuga și sare și piper, după gust. La final, putem servi această tocăniță delicioasă alături de frunze de pătrunjel!

 

Share:

Articole recomandate