Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Salată de vară

Salată de vară

Dat fiind faptul că zilele caniculare au revenit, iar pofta de mâncare este mult mai mică acum, salata de vară este o alegere delicioasă și răcoritoare. Prinde o rețetă frumușică! Poftă bună! 

Ingrediente

4 piersici mari, coapte

1 lingură ulei de măsline

200 g spanac proaspăt

1 avocado, tăiat cubulețe

100 g nuci, prăjite ușor

150 g brânză feta, sfărâmată

Pentru dressing:

4 linguri ulei de măsline

2 linguri zeamă de lămâie

1 lingură miere

1 linguriță muștar Dijon

sare

piper

Mod de preparare

Speli și usuci bine spanacul. Tai piersicile felii. Preîncălzești o tigaie grill la foc mediu-mare, ungi feliile de piersică cu ulei de măsline pe ambele părți și le așezi pe grătar cu partea tăiată în jos. Coci 2-3 minute pe fi[1]ecare parte sau până când devin moi și apar urme de grill.

Cureți și tai avocadoul cubulețe.

Asamblezi salata: adaugi spanacul proaspăt, feliile de piersici, cubulețele de avocado, nucile și brânza feta sfărâmată.Între timp, prepari dressingul: amesteci într-un bol uleiul de măsline, zeama de lămâie, mierea, muștarul Dijon, sarea și piperul, până când toate ingredientele s-au omogenizat. Îl torni peste salată și amesteci ușor.

Share:

Articole recomandate