Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Somon cu sparanghel copt în folie de staniol. Îți ia nici jumătate de oră ca să-l gătești

Somon cu sparanghel copt în folie de staniol. Îți ia nici jumătate de oră ca să-l gătești

Acizii grași din somon ajută la scăderea colesterolului ceea ce e benefic pentru inimă. De asemenea, somonul ajută la îmbunătățirea memoriei. Iar sparanghelul mai este numit „hrana regilor, în linii mari beneficiile consumului de sparanghel reprezintă detoxifiere, are proprietăţi antiîmbătrânire, este considerat afrodiziac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inimă şi malformaţiile congenitale.

În context, considerăm că o masă din cele două produse - somon și sparanghel - este cât se poate de binevenită, mai ales acum, primăvara, când organismul încă suferă de lipsă de vitamine și microelemente.

 

 

Aveți nevoie de:

4 bucăți de fileu de somon

Circa 500 gr de sparanghel

O crenguță de mărar proaspăt

2 căței de usturoi

O lămâie

Sare și piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Foaie de staniol.

O lingură și jumătate de ulei de măsline

 

 

 

Pregătirea:

Fileul de somon îl tăiați în 4 bucăți.

Amestecați sparanghelul și somonul cu condimente și cu usturoiul tocat.

Porționați sparanghelul pentru 4 porții și îl puneți pe folia de staniol.

Bucățile de somon le puneți pe sparanghel.

Apoi peste somon puneți rondele de lămâie și mărar.

Ulterior acoperiți totul cu folie de staniol și dați la cuptor.

Coaceți la 250 de grade Celsius timp de 20 de minute.

 

Poftă mare vă dorim!

 

 

 

 

 

Foto: pinterest.com; cookingclassy.com; realfood.tesco.com

Share:

Articole recomandate