8 semne că bebelușul tău este sănătos
- 2022-04-15
- 1195
Ce simplă ar fi viața de proaspătă mămică dacă bebelușii ar vorbi! Bebelușul nu ar mai plânge dacă i-ar fi foame, dacă i-ar fi somn sau dacă ar avea nevoie de schimbarea scutecelului, transmite suntmamica.ro
Dacă bebelușul nu are capacitatea de a vorbi, cum îți dai seama dacă este sănătos?
Bebelușul este ca un fluturaș, din punct de vedere social
Dacă micuțul tău face contact vizual cu oamenii din jurul lui, dacă le zâmbește și chicotește la ei, este semn sigur că este fericit și sănătos. Primul contact vizual cu bebelușul ar putea avea loc în perioada în care micuțul tău împlinește o lună. În lunile care vor urma, el va începe să râdă, iar în jurul lunii a cincea el îți va răspunde cu un zâmbet, dacă și tu i-ai zâmbit.
Iată 8 semne că bebelușul tău este sănătos
Își poate susține greutatea corporală
Micuțul tău își poate ține singur capul abia după luna a cincea. El va avea nevoie să petreacă timp pe burtică pentru a-și întări musculatura.
Are un program obișnuit de somn, plânge mai puțin și este mai puțin agitat
Până în a patra lună de viață, bebelușii ar trebui să aibă un program regulat de somn, cu mai puține întreruperi. Unii bebeluși dezvoltă acest model mai devreme decât alți bebeluși.
Bebelușul este mai atent și mai liniștit în timpul zilei
Micuțul tău observă și învață despre ceea ce se întâmplă în jurul lui. De fapt, dacă este prea tăcut, ar putea însemna că încearcă să proceseze noile informații din jurul lui.
Bebelușul se uită la modele, culori și mișcările care au loc în jurul lui
Dacă puiul tău se uită la jucării care se află în mișcare sau la obiecte luminoase și colorate, atunci este un semn că vederea îi funcționează foarte bine. Până în a doua lună de viață, majoritatea bebelușilor se pot uita la culori strălucitoare sau obiecte care se rotesc.
Bebelușul este un bun ascultător
Dacă bebelușul tău se întoarce la fiecare sunet nou pentru el, înseamnă că auzul lui se dezvoltă și încearcă să identifice și să distingă sunetele. Este adevărat că bebelușii pot auzi chiar de la naștere, dar au nevoie de timp pentru a discerne sunetele cotidiene din afara pântecului mamei sale.
Bebelușul ia în greutate și are nevoie de schimbarea frecventă a scutecului
Controlul de rutină al bebelușului la medicul pediatru va include și controlul greutății. Vor apărea puseurile de creștere atunci când bebelușul va cere hrană mai des.
Bebelușul se calmează cu ajutorul vocii și atingerii tale
Copilul tău a învățat să-ți recunoască vocea chiar din perioada în care se afla în pântecele tău. Vorbește cu bebelușul, mângâie-l și ține-l în brațe. Este un semn de legătură între voi doi.
Sursa foto: Copilul.ro