Borș scăzut ca la mama acasă. Iată cum se face!

Borș scăzut ca la mama acasă. Iată cum se face!

Acum avem și varză proaspătă și murată, așa că putem găti o ciorbă gustoasă ca la mama acasă, mai exact borș scăzut, care la sigur va plăcea tuturor din familie.

Pentru un borș scăzut ca la mama aveți nevoie de:

  • 500 gr de varză proaspată
  • 1 varză murată de circa 2 kg
  • 1 kg carne cu os de porc
  • 1 ceapă mare tăiată în bucăți mari
  • 2 morcovi tăiați rondele
  • Cam 1 lingură de piper negru boabe
  • 3 frunze de dafin
  • 5 linguri bulion de roșii, dar să nu fie sărat
  • apă cât să cuprindă conținutul ceaunului

 

Cum se face:

Se taie varza și se amestecă cu legumele și mirodeniile, se pune într-un ceaun mare și se alternează pe straturi cu carnea.

Într-o oală se diluiază bulionul în 1,7 litri de apă și se toarnă peste varză în ceaun, se fierbe la foc foarte mic timp de 4 ore acoperit cu capac.

Se servește fierbinte.

 

Sursa: bucataras.ro

Adaugă comentariu