O rețetă recomandată iarna: ciorbă cu legume și orez

O rețetă recomandată iarna: ciorbă cu legume și orez

Fie că ați răcit sau pur și simplu vă este poftă de o ciorbă gustoasă și fără carne, vă propunem o rețetă ușor de preparat și foarte potrivită pentru perioada rece a anului. Rețeta este împrumutată de la Adi Hădean, autorul cărții de bucate „#24 centimentri”.

Pentru a găti ciorba aveţi nevoie de următoarele: 1 ceapă, 1 ardei capia, 1 ardei verde, 1 rădăcină de pătrunjel, o bucată de ţelină, 1 morcov, 1 dovlecel, 2 cartofi, o jumătate de ceaşcă de orez cu bob rotund, sare, piper, pătrunjel sau leuştean verde, borş proaspăt (aproximativ 500 ml) sau la plic(1 lingură), 4 litri de apă, 1 lingură de ulei și o jumătate de ceaşcă de bulion. E de menționat că legumele pot fi schimbate în funcție de preferințele voastre.

Spălăm şi tocăm toate legumele. Într-o oală punem uleiul, ceapa, morcovul şi ardeii şi călim 2-3 minute, apoi adăugăm restul legumelor, apă şi sare. Fierbem la foc mediu până sunt aproape fierte legumele, apoi adăugăm orezul spălat şi amestecăm puţin să nu se prindă de oală.

 

Lăsăm să fiarbă până sunt pătrunse atât legumele, cât şi orezul, apoi adăugăm bulionul şi borşul, mai dăm într-un clocot şi oprim focul. Potrivim de sare şi piper, punem verdeaţa tocată mărunt şi lăsăm 5 minute ciorba să se odihnească.

Poftă mare să aveți!

Rețetă și foto: adihadean.ro

Adaugă comentariu