Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Supă de legume pentru întărirea imunității

Supă de legume pentru întărirea imunității

Toamna târzie vine de obicei și cu răceli, dar nu trebuie să ne lăsăm pradă bolilor și să ne întărim imunitatea, mai ales că toamna avem și legume din abundență. Vă propunem o rețetă simplă a unei supe de legume care vă ajută la întărirea imunității și astfel să faceți față mai ușor virozelor. Oricum, această supă este foarte gustoasă și potrivită pentru toată familia. Doar că în cazul copiilor mai mici de 10-12 ani poate ar trebui să o evitați, căci mai mulți specialiști recomandă ciupercile în alimentația copiilor mai măricei.

Ingrediente:

- 2 cepe tocate, plus una verde pe care să o tocați fin

- 1 pachet de 500 g de brânză tofu tăiată în cuburi

- 6 linguri de pastă miso

- 2 ardei grași, unul galben și altul roșu sau verde, tocați

- 200 g de fasole decojită

- 700 ml de apă

- 200 ml supă de legume

- 3 căței de usturoi

- 150 g de ciuperci tăiate felii.

 

Modul de preparare:

Călește ceapa, usturoiul și ciupercile în ulei de măsline, la foc mic-mediu timp de 7-8 minute, până când ceapa devine translucidă. Pune amestecul într-o oală mare, pe care o vei folosi la gătit supa. 

Adaugă supa de legume și apa în oală, urmate de fasolea decojită, ardei gras și tofu. 

Amestecă-le și lasă-le la temperatură medie. Adu amestecul la temperatura de fierbere, apoi reduce focul și adaugă pasta miso.

Amesteca bine și, înainte de servire, adaugă ceapă verde.

Poftă mare!


Sursa rețetă și foto: foodstory.stirileprotv.ro

Share:

Articole recomandate