Dieta de toamnă a femeii însărcinate

Dieta de toamnă a femeii însărcinate

Fructele și legumele care pot fi găsite cu ușurință prin piețe și magazine, în timpul toamnei, sunt o adevărată comoară pentru o femeie însărcinată. Astfel, problema alimentației viitoarei mămici este aproape soluționată. Iată doar câteva argumente în acest sens:

Merele. Coaja merelor este plină de flavonoide, ele fiind deosebit de importante pentru corp. Merele pot fi folosite în multe feluri, inclusiv adăugate în salate. Important este ca aceste fructe să nu fie decojite atunci când le consumăm.

Conopida. Aceasta este o legumă delicioasă și sănătoasă pentru corp. Ea conține multă vitamina C și fitonutrienți, care pot scădea nivelul colesterolului. De asemenea, compușii conopidei pot preveni cancerul.

Perele. Pe lângă faptul că sunt delicioase, perele sunt o sursă bună de vitamina C și cupru, care ajută la formarea celulelor roșii din sânge și menține nervii și sistemul imunitar în formă bună.

Dovleac. Acesta conține o cantitate importantă de beta-caroten, un fitonutrient pe care organismul nostru îl transformă cu ușurință în vitamina B, strict necesară pentru menținerea vederii și păstrarea calității pielii.

Afine. Se găsesc în păduri până toamna târziu. Aceste fructe mici sunt foarte bogate în antioxidanți și pregătesc bine organismul pentru sezonul rece. Fructele de afin conțin importante cantități de tanin, pectine, mirtilină, zaharuri, provitamina A, vitamina C, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic).

Broccoli. Mâncând broccoli îți protejezi sistemul pulmonar și rinichii. Specialiștii au stabilit că această legumă este preventivă și pentru unele forme de cancer al colonului, al colului uterin, precum și celui pulmonar. Pentru a fi eficient scopului propus însă, broccoli trebuie supus unei preparări termice de foarte scurtă durată: atât cât să devină fraged.

Fasole verde. Este o excelentă sursă de fier și vitamina A, e săracă în calorii și este o excelenta sursă de fibre.

Informații: suntmamica.ro 

Foto: jurnalspiritual.eu

Adaugă comentariu