Unde poți primi ajutor dacă ești în așteptarea unui copil neplanificat

Unde poți primi ajutor dacă ești în așteptarea unui copil neplanificat

Dacă ești doamnă, domnișoară sau minoră și te afli într-o situație dificilă fiind într-o sarcină nedorită pe care o ascunzi de părinți, rude și nu ai sprijin din partea celor apropiați, trebuie să știi că poți primi ajutor la Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Direcția elaborează un plan de asistență individuală pentru fiecare persoană și vă poate oferi următoare servicii:

  • Consiliere psihologică şi medierea relaţiilor cu părinţii, rudele, în vederea reintegrării familiale şi sociale.
  • Plasament în centrul maternal în timpul sarcinii şi/sau după naştere împreună cu copilul. În centrul maternal vei găsi un adăpost temporar, vei primi asistenţă medicală, juridică, socială, psihologică, alimentaţie gratuită pentru tine şi copil, îmbrăcăminte şi scutece pentru copil. Angajaţii centrului te vor ajuta să-ţi dezvolţi abilităţile parentale, să înveţi să-ţi îngrijeşti propriul copil, vor contribui la restabilirea legăturilor tale cu familia, cu tatăl copilului, concomitent poţi frecventa careva cursuri de specializare pentru a căpăta o profesie, te vor ajuta să-ţi găseşti un serviciu şi un loc de trai după ieşirea din serviciu. Mamele cu copii se pot afla în serviciu maternal pentru o durată determinată de 3 luni, iar în cazuri excepţionale, acest termen poate fi prelungit până la 12 luni.
  • După ieşirea din serviciu, când tânăra mamă va avea un loc de muncă, copilul poate frecventa grupa creşă, unde sunt admişi copiii de la 4 luni până la 2,5 ani.

În dependență de necesitățile tale vei primi ajutor și din partea altor parteneri neguvernamentali.

Mai multe informații poți găsi pe pagina lor oficială.

Foto: culturavietii.ro

Adaugă comentariu