12 lucruri de făcut înainte de a naște

12 lucruri de făcut înainte de a naște

Deși nouă luni de sarcină nu trec deloc repede, odată ajunsă pe ultima sută de metri trebuie să profiți din plin de acele zile. Deci, ar fi bine să îți planifici cu miticulozitate fiecare detaliu din agenda ta. Dar de data aceasta, lista cu „ce trebuie să faci” ar fi bine să se rezume la nevoile proprii, or, în doar câteva zile ar putea să îți lipsească o bună parte din ele.  Noi venim cu câteva sugestii de planificator pentru al treilea trimestru de sarcină.

Întâlnește și petrece ziua relaxant

 

Începeți ziua cu un mic dejun delicios în pat, după o plimbare relaxantă prin parc. Apoi, prânzul! Mai mult TV! Un pui de somn! Gustare! Cină! Savurează faptul că nimeni nu are nevoie de tine acum (cu excepția soțului), pentru că foarte curând lucrurile se vor schimba.

 

 

 

 Șezătoare cu prietenele

 

Cinema, gătit, pictură, ceramică, tricotat, o vizită la muzeu sau o galerie de artă din apropiere, indiferent de ce veți alege, adunați-vă prietenele la o șezătoare mai altfel, cu teme diverse și multe zâmbete.

 

 

 

Mini foto-carte a sarcinii

 

 

Dacă ați reușit să faceți fotografii în fiecare lună de la conceperea copilului, atunci imprimați-le într-o foto carte, astfel veți privi cu drag evoluția bebelușului.

 

 

 

Ascultă muzica preferată

 

Acasă, la muncă, în oraș, liniștită sau rock, ascultă muzica preferată și care te face să te simți bine. Dacă mămica va avea această stare, atunci și copilul din burtă va fi fericit. Da, poți merge chiar și la un concert live!

 

 

 

Scrie o scrisoare haioasă copilului tău

 

Mențineți o evidență a tuturor poveștilor nebune/amuzante din sarcină, iar spre final scrie-le într-o scrisoare destinată copilului tău de 10 ani, de exemplu. Va fi foarte curios să deschidă o asemenea scrisoare.

 

 

 

Petrecere pentru pedichiura ta

 

Alege o zi, invită o prietenă și mergi de-ți răsfață picioarele. Da, poți alege un pachet mai complex sau poate chiar o zi de spa.

 

 

 

Planifică o cină romantică cu bucatele tale preferate

 

Când bebelușul se va naște, puțin probabil vei mai avea timp să pregătești totul așa cum îți dorești, profită acum.

 

 

 

 

Dormi în ultimele zile de sarcină în lenjerie sexy

 

 

Doar în cazul în care nu ați descoperit-o încă, lenjerie sexy de maternitate există. Vă va oferi o doză de senzualitate și confort emoțional aparte.

 

 

 

 

O întâlnire cu mama

 

 

Vei apela la ajutorul ei de multe ori și când se va naște copilul, dar acum invit-o la prânz în oraș, plimbați-vă, las-o să îți povestească de ultimele zile înainte de a te naște pe tine. Simplu, profitați de relația copil-mamă dintre voi.

 

 

 

 

Pleacă de aici

 

 

Acum e momentul pentru escapade mici, de scurtă durată, dar atât de binevenite. Încearcă!

 

 

 

Bucură-te de ceva special

 

Dacă ai obosit să porți mereu aceeași încălțăminte pe tot parcursul sarcinii, permite-ți într-o zi, măcar pentru câteva ore, să încalți pantofii sau sandalele preferate. Acest punct poate include orice altceva, nu neapărat încălțămintea!

 

 

 

 

 

 

Planifică-ți acțiunile și mai departe, astfel vei fi mai ordonată și le vei reuși pe toate!

 

 

 

Foto: parents.com

Adaugă comentariu