5 transformări după sarcină și naștere, despre care puțin se vorbește

5 transformări după sarcină și naștere, despre care puțin se vorbește

Un copil aduce cu sine o fericire enormă și mamele sunt gata să sacrifice totul pentru ca odorașul să se nască sănătos. Totodată, copilul îți schimbă complet viața, dar și corpul. Există unele schimbări ale corpului și ale comportamentului mamei despre care se vorbește puțin. În articol menționăm 5 astfel de schimbări ca cel puțin să fiți pregătite și să nu vă speriați, deoarece totul se rezolvă fie de la sine, fie cu ajutorul specialiștilor.

 

1. Burtica nu se retrage imediat după naștere

Cele mai multe femei se așteaptă ca abdomenul lor să arate la fel ca înainte, imediat ce au născut. Însă durează în jur de 6-8 săptămâni până când uterul revine la dimensiunile de dinainte de sarcină. Excesul de piele sau vergeturile sunt lucruri cu care se confruntă orice femeie care a trecut printr-o sarcină. Fiecare corp poartă diferit o sarcină și cum vei arăta nu ține întotdeauna de cât de în formă erai sau cum te-ai alimentat în cele 9 luni.

2. Libidoul va fi foarte scăzut în primele luni după naștere. Dar uneori poate dura până la un an lipsa poftei pentru sex

Multe dintre proaspetele mămici se confruntă, după naștere, cu o lipsă a apetitului sexual, care poate dura până la un an. Noile responsabilități, lipsa somnului și oboseala constantă, grijile pe care ți le faci în legătură cu sănătatea bebelușului, dar și depresia post-partum cu care se luptă multe mame au ca efect o scădere a libidoului. În plus, au loc și schimbări la nivel hormonal: estrogenul din organism revine la normal destul de brusc după ce ai născut. Vestea bună este că organismul tău se va obișnui în timp cu aceste transformări, iar apetitul tău va reveni în câteva luni.

3. S-ar putea să porți un alt număr la pantofi

Pe parcursul sarcinii, retenția de apă din organism este principalul motiv pentru care ți se umflă picioarele. Orice femeie însărcinată se confruntă cu această problemă, într-o oarecare măsură. În mod normal, te-ai aștepta ca după sarcină picioarele tale să își revină complet, însă acest lucru nu se întâmplă în toate cazurile. Multe femei constată că poartă un număr mai mare la pantofi, iar asta depinde mai ales de câte kilograme a luat în timpul sarcinii.

4. Sânii tăi ar putea arăta complet diferit și nu neapărat mai mari

Multe femei se așteaptă să poarte o cupă mai mare la sutien după naștere, dar acest lucru se întâmplă doar cât timp alăptează. După ce încetezi alăptarea, sânii vor reveni la dimensiunea de dinainte de sarcină și, în plus, este posibil să se lase puțin. Nu numai sarcina și alăptarea sunt însă de vină pentru sânii lăsați. Un studiu din 2008, realizat pe 93 de femei, a descoperit că alți factori care influențează fermitatea bustului sunt numărul în plus de kilograme, pierderile bruște în greutate, numărul de sarcini, fumatul, vârsta, dar și mărimea sânilor. Astfel, dacă nu aveai un bust foarte generos, ai șanse mai mici ca sânii tăi să se lase după sarcină.

5. Părul și pielea ta își pierd strălucirea

Hormonii secretați în timpul sarcinii dau impresia că femeia strălucește. După naștere, când nivelul hormonilor din organism revine la normal, acest efect dispare. Plus la aceasta, multe femei se confruntă cu o cădere mai accentuată a parului, în special în primele cinci luni de la naștere, la fel din cauza hormonilor.

 

Informații: mami.ro

Foto simbol: kolobok.ua

Adaugă comentariu