6 lucruri pe care să nu le postezi pe facebook dacă ești gravidă

6 lucruri pe care să nu le postezi pe facebook dacă ești gravidă

Noutatea că ești însărcinată este minunată și te umple de emoții. Dorești să spui lumii întregi că aștepți un copilaș. Însă sunt câteva lucruri pe care ar fi bine să nu le expui pe rețelele de socializare căci pot trezi sentimente negative sau chiar repulsi unor persoane din lista de prieteni.

 

1. Comentariile nedigerabile

Comentariile despre scurgerile vaginale abundente, sfârcurile de mărimea unei farfurii și modul în care emani în mod continuu gaze în timpul sarcinii credem că nu ar trebui postate pe facebook. Poate că sunt alte femei gravide care ar fi interesante de aceste modificări, dar cu siguranță șeful, sau nepotul adolescent, sau orice altă persoană care nu este gravidă nu vor fi prea încântați de aceste dezvăluiri. 

2. O laudă excesivă cu privire la sarcină

Este bine să te afișezi în ipostaza de viitoare mămică fericită, dar nu uita de faptul că pot exista persoane în lista ta de prieteni care se confruntă cu infertilitate, încearcă să conceapă și nu reușesc. Acestea chiar nu-și doresc să li se amintească că o altă persoană a reușit ceea ce ei încearcă din răsputeri.

3. Planul de naștere

Există lucruri pe care este bine să le păstrezi în sânul familiei, precum planul de naștere, dacă naști pe cale naturală sau prin cezariană, în apă, acasă etc. 

4. Numele bebelușului înainte ca familia și prietenii apropiați să îl cunoască

Nu este deloc politicos ca soacra sau prietena cea mai bună să afle de pe facebook ce nume va purta bebelușul tău. O astfel de veste ar trebuie oferită dacă nu personal, cel puțin telefonic înainte de a o distribui în mediul online.

5. Să povestești sau să faci aluzii despre sarcina unei prietene înainte ca ea să anunțe

Nu se întâmplă prea des, dar este posibil ca fiind furată de valul de bucurie al propriei maternități să faci o aluzie cu privire la sarcina unei alte prietene. În acest fel o vei forța să dezvăluie că este gravidă înainte de a fi concret pregătită. 

6. Orice poză postată direct din camera de naștere

Chiar dacă omiți detaliile indecente, nu vrea nimeni să te vadă transfigurată în urma celor 10 ore de travaliu, transpirând abundent sau cu picioarele ridicate pe masa de operație. Așteaptă până când copilul vine pe lume, este spălat și curățat și apoi se vor bucura cu siguranță toți prietenii tăi să afle că ești o proaspătă mămică fericită.

 

În final, reține faptul că acest articol nu este menit să critice, însă prietenii tăi fac parte din categorii diferite de oameni cu propriile probleme și chiar nu-și doresc să fie părtași la unele dintre lucrurile pe care le-am expus anterior. Pentru mulți dintre ei postările tale se pot dovedi realmente dureroase.

 

Informații: qbebe.ro

Foto simbol: mojebetynka.maminka.cz

 

Adaugă comentariu