Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Mituri despre sarcină, care te pot induce în eroare

Mituri despre sarcină, care te pot induce în eroare

Sarcina este o perioadă fericită, dar plină de emoții pentru viitorii părinți. Acești ajung să creată în mai multe mituri care îi induce în eroare și le complică viața astfel.

Mai jos găsiți câteva mituri despre sarcină pe care e mai bine să le uitați.

Forma și înălțimea burticii indică sexul copilului. Vorbe din popor spun că dacă ai burtica joasă vei avea băiețel, iar dacă este înaltă, atunci va fi fetiță. De fapt, forma și înălțimea burticii sunt date de tonusul muscular, uterin și de poziția în care este fătul.

Mâncarea prea iute sau sexul declanșează travaliul. Sunt recomandări pe care și unii medicii le fac gravidelor, însă nu s-a dovedit eficiența acestor metode.

Dacă grețurile matinale sunt intense, vei avea băiat. Severitatea grețurilor matinale nu indică sexul copilului.

Trebuie să mănânci cât pentru 2 în sarcină. Cea mai mare greșeală pe care o poți face în sarcină este să mănânci cantități duble de mâncare. Este unul dintre cele mai frecvente mituri legate de sarcină.

Radiațiile emanate de calculatoare și aparate electrocasnice provoacă avort spontan. Aparatele de ultima generație emană cantități foarte mici de radiații. Acestea nu pot pune în pericol sarcina.

Ritmul inimii fătului indică sexul său. Un ritm cardiac fetal normal e între 120 și 160 de bătăi pe minut. Daca medicul depistează un ritm crescut nu înseamnă ca fătul are un anumit sex, ci doar ca este mai activ.

Sarcina îți poate trata anumite boli. Este adevărat că sarcina are efecte benefice asupra organismului femeii, spre exemplu ajută la reducerea chisturilor de ovare, a nodulilor de la sân, la reglarea menstruațiilor. Dar ea nu te vindecă de boli, nu este un tratament în sine.

Sexul în timpul sarcinii dăunează fătului. Acesta este mitul pentru care multe graviduțe renunță la sex timp de 9 luni. Este o greșeală. Poți face sex fără griji atâta timp cât ai acordul și respecți sfaturile medicului.

Dacă ridici mâinile deasupra capului, cordonul ombilical strangulează fătul. Exista riscul ca micuțul să se stranguleze sau să se nască având cordonul ombilical în jurul gâtului, dar nu ridicatul mâinilor de către mamă este cauza.

 

Informații: copilul.ro

Foto simbol: happy-pregnancy.com

Share:

Articole recomandate