Beneficiile incredibile ale nașterii asupra organismului femeii

Beneficiile incredibile ale nașterii asupra organismului femeii

Deși beneficiile nașterii asupra organismului femeii sunt mai puțin cunoscute comparativ cu cele ale sarcinii, acestea sunt la fel de importante. Vă invităm să le descoperiți în acest articol.

1. Eliberarea hormonilor care ameliorează durerea

Oxitocina declanșează sentimente de atașament și este eliberată de corpul uman în timpul actului sexual, în timpul alăptării, pe perioada contactului piele la piele și în travaliu. Din acest motiv este desemnat drept hormonul dragostei.

2. Endorfinele de după naștere

Acești hormoni incredibili ai stării de bine care ne ajută să facem față durerii și să găsim energia necesară pentru a crea o legătură unică cu bebelușul după naștere, apar în cantitate mai mare după o naștere naturală.

3. Fortifică mama pentru provocările care o așteaptă

Maternitatea nu este o meserie deloc ușoară. Este plină de recompense, dar și extrem de solicitantă. Partea plină a paharului este că dacă reușești să naști te simți în stare să faci absolut orice.

4. Nașterea îți conferă putere și încredere în tine

Nașterea naturală poate fi privită drept un ritual de trecere. Multe persoane consideră că o femeie intră în acest proces drept o fecioară și iese mamă. Mama are nevoie să se simtă puternică și încurajată în aceste momente unice.

5. O inițiere mult mai rapidă a alăptării imediat după naștere

Conform specialiștilor, medicamentele analgezice sau anestezia folosită la naștere poate conduce la probleme în alăptare: bebelușul și mama pot fi adormiți, abilitatea bebelușului de a suge/înghiți și respira este dezorganizată, reflexul de atașare și de sugere al bebelușului poate fi întârziat. 

Informații: nastenatural.ro; mamanatural.ro

Foto simbol: revistaioana.ro

Adaugă comentariu