De ce este bine să NU anunți numele copilului tău până la naștere

De ce este bine să NU anunți numele copilului tău până la naștere

Una dintre principale preocupări ale viitorilor părinți este ce nume să aleagă bebelușului. Este o decizie foarte importantă deoarece numele influențează personalitatea copilului și îi poate marca dezvoltarea emoțională. În ultima perioadă tot mai mulți părinți aleg să țină în secret numele copilului până la naștere. De ce? Vă spunem în articolul de mai jos.

1. Numele ales s-ar putea să nu-i placă unei anumite persoane, iar asta să te afecteze

Numele ales pentru bebelușul tău ar putea să-i amintească cuiva despre o anumită persoană care i-a marcat trecutul sau una care îi este antipatică. Pentru a nu te trezi cu replici negative despre numele ales pentru copil, ar fi bine să îl ții în secret, deoarece unele cuvinte spuse în adresa viitorului copil ar putea să te afecteze emoțional, ceea ce este strict contraindicat în timpul sarcinii. După ce copilașul va apărea pe lume, ceilalți vor accepta mai ușor alegerea ta, indiferent de asocierile lor. Iar pentru tine nu va mai conta... căci îți vei ține minunea în brațe. 

2. S-ar putea cuiva să îi placă ideea ta de nume și să ți-l fure

Părinții își doresc ca micuții lor să fie unici în toate, iar numele îi reprezintă personalitatea și individualitate. Ca să nu te trezești la un moment dat că cineva ți-a furat ideea, ar fi bine să nu anunți numele bebelușului înainte de naștere. Și mai este un moment, știind cât de dificil ți-a fost să iei o decizie finală în ceea ce privește alegerea numelui, cred că ți-ar părea foarte rău să vezi ca cineva ți-a furat numele chiar înainte de a naște.

3. Este secretul părinților

Numele bebelușului este unul dintre secretele primordiale ale părinților, prin acest lucru ei demonstrează faptul că țin mult la micuțul lor și nu ar vrea ca cineva să pătrundă în intimitatea familiei. În jurul tău pot fi mulți curioși care abia așteaptă să audă ce nume ai ales pentru copil, însă fii sigur că odată ce îi vei anunța că este un secret al vostru, ei se vor arăta dezamăgiți.

4. Între timp s-ar putea să te răzgândești, și să alegi alt nume pentru bebeluș

Este dreptul părinților să se răzgândească și între timp să aleagă alt nume pentru micuțul lor. Pentru evita judecățile celor din jur este mai bine să ții numele în secret. Cu cât mai puțin vor ști cei din jurul vostru despre familia voastră, cu atât mai bine va fi pentru voi.

5. Prin anunțarea numelui ales ai putea să înșeli așteptările apropiaților

De cele mai multe ori rudele încearcă să își impună părerea atunci când alegi un numele pentru copil. Aceștia au schițate în minte niște idei de la care le este foarte greu să se abată. În caz că le vei spune un nume mai modern, despre care nu au mai auzit anterior, cu siguranță vor încerca să te convingă că nu ai făcut o alegere corectă. Așadar pentru a nu le înșela așteptările apropiaților, și pentru a nu stârni polemici în familie încearcă să ții în secret numele bebelușului tău.

Foto: mammaoggi.it; blog.privatebebe.com    Informații: qbebe.ro; 

Adaugă comentariu