Este adevărat că organele se deplasează când faci cezariană? Opinia specialiștilor
- 2020-12-10
- 22037
În unele situații, organele se deplasează când faci cezariană, însă procedura de mișcare este efectuată de medic, pentru a vedea mai bine uterul.
Specialiștii spun că nicio operație nu seamănă cu alta, dar că, în ceea ce privește cezariana, de cele mai multe ori vezica și intestinele sunt ușor îndepărtate. Oricum, acestea rămân în abdomen și doar în situații speciale, când sunt rănite în timpul intervenției, trebuie scoase în afara corpului.
Uterul, pe de altă parte, este scos, cel puțin parțial, în afara corpului după cezariană. „Acest fapt îi permite chirurgului să vadă mai bine incizia care s-a făcut pe uter și să se asigure că este bine cusut.” spune Catherine Hansen, asistent universitar de obstetrică și ginecologie la Universitatea Texas.
Trompele uterine sunt atașate de uter, așa că dacă partea de sus a uterului este scoasă în afară, așa sunt și ele. Unele femei care trec prin cezariană cer să le fie legate trompele.
Placenta este livrată fie trăgând uşor cordonul (prin incizia făcută la naştere), fie prin introducerea uneia din mâinile chirurgului în uterul femeii pentru a „mătura” placenta de pe peretele uterului, proces numit „îndepărtare manuală”.
După ce este eliminată, placenta este considerată reziduală, astfel după ce este verificată de medic şi plasată într-o pungă de plastic, va fi arsă împreună cu celelalte reziduuri contaminate cu sânge din spital.
Sursa: totuldespremame.ro