Mesajul unei mame despre cezariană: Parcă am fost lovită de un autobuz, care a mai dat o dată înapoi pentru a se asigura că nu a ratat prima dată!

Mesajul unei mame despre cezariană: Parcă am fost lovită de un autobuz, care a mai dat o dată înapoi pentru a se asigura că nu a ratat prima dată!

Multe mame sunt judecate după modul în care nasc. Iar unele se simt discriminate din cauza că micuții lor au venit pe lume prin cezariană. O mamă din Australia le-a răspuns celor care spun că o cezariană este „calea ușoară de a naște”, într-o postare în care explică cum s-a simțit după o astfel de intervenție.

Olivia White este o bloggerița care a împărtășit pe contul ei de Instagram o fotografie făcută după ce a născut prin cezariană. A făcut acest lucru pentru a transmite un mesaj foarte important, pe care multe persoane nu par să-l înțeleagă: operația de cezariană nu este calea ușoară de a naște.

În imagine o putem vedea pe Olivia aflată în spital, cu cicatricea de la cezariană în prim plan.

 

„Uite, știu că acesta nu este cel mai bun unghi al meu. (Sau, da?). Dar cine nu și-ar face un selfie după naștere pentru a vedea unde te-au tăiat ca să scoată un omuleț mic? Încă nu văd dincolo de burta mea umflată. Așa arată cu adevărat la câteva ore după o cezariană.”

Bloggerița povestește motivul pentru care a făcut fotografia, explicând că burta nu scade magic după ce a fost scos copilul.

„Pentru oricine crede că aceasta este calea ușoară de a naște, imaginați-vă cum ar fi să aveți  o tăietură de 6 cm pe burtă… Apoi, aceasta este cusută, în timp ce simțiți că organele voastre încearcă să scape. Sigur, toate sunt bune și frumoase până se termină efectul anesteziei! După aceea, veți simți că ați fost loviți de un autobuz, care a mai dat o dată înapoi pentru a se asigura că nu a ratat prima dată.”

Multe mame exact așa se simt după o cezariană. Este adevărat că de la intrarea în sala de nașteri până la momentul în care îți ții copilul în brațe nu aștepți foarte mult, dar după ce efectul anesteziei trece, durerea este de nedescris.

„Cel mai rău lucru este că trebuie să purtați chiloții bunicuței care ajung la talie, deoarece numai gândul că este nevoie să puneți ceva între burtă și regiunea pubiană vă dă coșmaruri.”

În primele zile și chiar săptămâni este îngrozitor să îmbraci orice haină care te-ar putea strânge sau care să te atingă la cicatrice, deoarece simți că te-ar putea răni sau s-ar putea redeschide operația.

Și să nu mai vorbim de procesul de recuperare după cezariană. Chiar și mersul la toaletă devine un coșmar. Coborârea din pat este o durere, ținerea copilului în brațe în această perioadă poate fi ceva foarte dificil și dureros emoțional. Așa că, cezariana nu este calea ușoară de a aduce un copil pe lume.

„Dar nu aș schimba nimic! Pentru că, dacă nu ar fi existat posibilitatea ca copiii mei să se nască așa, ei nu ar fi fost astăzi, aici!”

Cezariana ar trebui văzută ca o opțiune pentru femeile care nu pot să nască pe cale naturală. Există multe motive pentru care femeile apelează la cezariană, care nu au nici o legătură cu valoarea pe care o au ca mame.

Operația de cezariană nu este calea ușoară și nici nu definește cât de bună ești ca mamă. Cel mai mult contează că mama și copilul să fie în siguranță.

Sursa: copilul.ro

Adaugă comentariu