Povestea unei nașteri: Bebe s-a oprit din evoluție, iar eu am stat internată 2 zile și nimeni nu voia să mă ajute să nasc

Povestea unei nașteri: Bebe s-a oprit din evoluție, iar eu am stat internată 2 zile și nimeni nu voia să mă ajute să nasc

O mămică din România a povestit experiența primei ei sarcini, o experiență traumatizantă, provocată de toxoplasmoză în sarcină. Fătul a murit la 22 de săptămâni, iar nașterea lui, naturală, a însemnat o altă durere pentru Ana Maria. Mai jos, vă invităm să citiți povestea acestei mame, așa cum a scris-o chiar ea și a fost publicată de pagina specializată totuldespremame.ro.

„Aveam doar 20 de ani și îmi doream enorm un copil. Am rămas însărcinată, am avut o sarcină toxică foarte urâtă. Mă supraveghea un domn doctor de la Spitalul Sfântul Pantelimon, din București. La început, totul era bine, mă duceam regulat la control și medicul îmi spunea că bebe este bine.

La 22 de săptămâni, mi-am dat seama, într-o zi, că nu am simțit copilul mișcându-se deloc. M-am panicat și am mers de urgență la spital pentru a vedea ce se întâmplă. M-a văzut o doctoriță rezidentă, mi-a spus că totul este bine și că bebe a dormit toată ziua (dacă era puțin atentă și avea habar de ce se întâmplă, poate se putea salva viața bebelușului meu).

Eu simțeam că este ceva în neregulă, așa că m-am programat la doctorul meu a treia zi, atunci era la cabinet! M-a ținut în cabinet 5 minute, a verificat bătăile inimii copilului și pe ale mele, nu a vrut să îmi spună nimic, doar mi-a dat o trimitere la urgențe și mi-a spus: „Du-te la ei, au aparate noi și îți vor spune ce se întâmplă”.

A venit o doctoriță și mi-a spus că bebe s-a oprit din evoluție. Eram disperată, nu puteam să înțeleg de ce mi se întâmplă mie. Am stat internată 2 zile și nimeni nu voia să se bage să mă ajute să nasc. Până a intrat în tură doamna doctor Robotin Carmen, un doctor dedicat meseriei. Mi-a cerut analizele din sarcină și atunci mi-a spus că, mai mult ca sigur, bebe s-a oprit din evoluție din cauza infecției cu toxoplasmoză.

Eu aveam această bacterie pozitivă pe analize, dar domnul doctor nu mi-a spus și se putea trata. Așa a și fost, bebe s-a oprit din evoluție din cauza bacteriei. După ce a intervenit doamna doctor Robotin, mi-a rupt membranele și 16 ore am stat fără lichid. Ultima noapte a fost un chin. Nu dorea să îmi facă cezariană să scoată bebele, dacă făcea lucrul acesta riscam și poate nu mai puteam avea copii niciodată.

Așa că dumneaei mi-a spus să am încredere și să fac ce îmi spune. Așa am și făcut, la 6:40 a venit să mă vadă și mi-a spus că este foarte bine, că mi s-a deschis colul și voi naște fătul oprit din evoluție. La 6:45 am născut. Toată noaptea a venit să mă vadă, îmi spunea că totul va fi bine. M-a ajutat enorm emoțional!

Am decis să rămân pacienta dumneaei, mi-a prescris tratament 6 luni, apoi am rămas din nou însărcinată. Sunt super mulțumită de doamna doctor și de naștere, la fel, am decis să facem cezariană, să nu riscăm. Am operația super finuță și nu am avut probleme cu ea, iar acum am o bebelușă de 1 an, sănătoasă. Încă păstrăm legătura cu doamna doctor și mereu ne întreabă cum suntem și cum ne descurcăm. Nu toți doctorii sunt la fel!”

Sursa: totuldespremame.ro, foto simbol: img.thedailybeast.com

Adaugă comentariu