ECOGRAFIA în timpul sarcinii: când, de ce, unde?

ECOGRAFIA în timpul sarcinii: când, de ce, unde?

 

Ecograful este aparatul minune care surprinde, pas cu pas, cum crește o nouă viață în burtica mamei. El este primul care ne transmite primele imagini din lumea bebelușului și, dincolo de partea frumoasă, e cel care ne poate informa despre anumite probleme legate de sarcină.

Ecografia este o procedură medicală neinvazivă, nu durează mult şi, nu în ultimul rând, oferă o gamă largă de informaţii într-un timp foarte scurt. Medicul tău îți va spune câte ecografii trebuie să faci, în dependență de „programul standard”, dar și de evoluția sarcinii, dar mai jos îți vom vorbi despre tipurile acestora și termenul de sarcină la care se recomandă să le faci.

Ecografia intravaginală: este o primă ecografie și se realizează, de regulă, în termenul 7-8 săptămâni de sarcină; ca rezultat puteţi avea: confirmarea sarcinii, pluritatea sarcinii şi dacă sarcina este intra sau extrauterină.

Ecografia Doppler: se efectuează în perioada 11-14 săptămâni pentru a stabili vârsta sarcinii, pentru a efectua măsurătorile complete legate de structura creierului, a inimii, a coloanei vertebrale, a rinichilor şi a altor organe interne ale copilului etc.

Ecografia abdominală: se recomandă la termenul de sarcină de 17-18 săptămâni.  În această perioadă de dezvoltare a fătului se verifică vârsta gestațională a fătului. Medicul poate aprecia dimensiunea şi  poziția fătului, a placentei şi a fluidului amniotic şi cordonului ombilical. La fel se pot detecta unele malformaţii congenitale, ca de exemplu defectul de tub neural (spina bifida) sau al afecţiunilor cardiace. Tot în această perioadă vei putea afla sexul copilului.

Ecografia morfofetală: se efectuează în perioada 22-24 săptămâni. Este cea mai importantă ecografie din timpul sarcinii, fiind cea mai minuţioasă. Se analizează toate părticele anatomice ale copilului, deoarece la această vârstă are majoritatea organelor formate. O noua ecografie de acest tip poate fi recomandată în săptămâna 32 de sarcină.

Ecografia abdominală: la 40 de săptămâni de gestație se efectuează ultima ecografie de dinainte de naștere, care ar trebui să confirme rezultatele ecografiilor efectuate până acum și anume că totul este ok și vei avea un bebeluș sănătos.

 
Unde putem face o ecografie de calitate la Chișinău?

Dincolo de ecografiile gratuite realizate la instituțiile de stat, multe mame aleg să meargă la clinici private, care dispun de tehnologii moderne și medici recunoscuți în toată țara. În acest context vă oferim informaţii utile şi date de contact despre serviciile USG ale clinicilor din ţară.

 

Clinica „SĂNĂTATE”

Centrul medical „Sănătate” activează în domeniul prestării serviciilor medicale timp de 25 ani. În cadrul clinicii îşi desfăşoară activitatea specialişti calificaţi în domeniul ultrasonografiei cu stagiu în Centrul de Medicină Fetală din Londra.

Clinica este dotată cu utilaj GE Voluson E8 Expert, cu vizualizare 3D- 4D Doppler  Duplex de ultimă generaţie, care oferă rezultate imediate şi de cea mai înaltă calitate.

PREȚURI:

- Ecografie în Sarcină-Doppler - 450 lei

- Screening USG de 1 trimestru (12 săptămâni) a anomaliilor cromozomiale – (Down, Edwadrs, Patau) - 200 lei

- Screening biochimic  de primul şi al 2-lea trimestru (dublu, triplu test Down, Edwadrs, Patau)-590 lei

- USG transvaginal - 200 lei

MEDIC: Dl Eleferii Pitel, director general, doctor ştiinţe medicale, specialist în ecografie, competenţă în ecografie ginecologică şi medicină fetală. Acreditat FMF, Londra, Marea Britanie

CONTACT: Chişinău, Str. Cuza Vodă 23; 022 56-55-75, 0694-312-58; www.sanitas.md

 

Clinica “FAMILIA”

Clinica „Familia” (cunoscută anterior ca New Med Life), oferă servicii medicale de înaltă calitate. Specialiştii din cadrul instituţiei sunt cadre medicale calificate cu experienţă vastă în domeniul de activitate (printre care și renumitul profesor Valentin Friptu). Clinica dispune de aparataj de ultimă generaţie care oferă rezultate exacte. Instituția respectă la maximum confidenţialitatea, iar anturajul plăcut oferă confort psihologic.

Ecografiile sunt efectuate cu ajutorul aparatelor de ultimă generaţie de tip general electric Voluson PRO,Voluson E 6. Rezultatele se obţin imediat.

PREȚURI:

- Ultrasonografie ginecologică  -250 lei

- Ultrasonografie obstetricală:

     - trimestru I 250-300 lei

     - screening 350 lei   + doppler

     - trimestrul III  450 lei +doppler

Examinarea se face în 2D,3D şi 4D. La dorinţă se imprimă poze (30 lei poza) şi se înregistrează CD (200lei)

CONTACT: str. Costiujeni nr.14 tel; 022 425 777; www.clinica-familia.com; https://www.facebook.com/newmedlife/

 

Centrul Medical “EXCELLENCE”

Centrul medical „Excellence” este dotată cu tehnologii ultramoderne, colaborează cu servicii performante de laborator şi imagistică, care sunt indispensabile unui diagnostic corect şi complet. Clinica oferă un diagnostic rapid şi corect.

Examenul ecografic complex include nu numai investigarea standard 2D, 3D si 4D, dar şi Doppler Color, Power Doppler, Doppler Spectral, Doppler Tisular, energetic, continuu, pulsativ, efectuarea post-procesării datelor investigaţiei cu formarea raportului.

Are un personal medical compus din specialişti de vârf în domeniile lor, în mare majoritate cadre de prestigiu, care reprezintă garanţia serviciilor oferite. Centrul medical EXCELLENCE este înzestrat cu echipamente ecografice de performanţă, clasa  expert: XARIO şi APLIO, marca Toshiba.

MEDICI: Tentiuc Rodica, medic ginecolog, imagist-ultrasonografie, categorie superioară;  

Izbaș Eduard, medic imagist-ultrasonografie, categoria I

PREȚURI:

- Examen ecografic endovaginal până la 10 săptămâni de sarcină - 300 lei

- Examen ecografic transpubian: până la 10 săptămâni de sarcină-250 lei, la 11 - 14 săptămîni de sarcină unică-300 lei; la 11 - 14 săptămîni de sarcină multiplă-400 lei; în  trimestrul II - III de sarcină unică-450 lei;  în trimestrul II - III de sarcină multiplă-450 lei;  în trimestrul II - III de sarcină multiplă-550 lei.

- Examen ecografic complex 4D în obstetrică în trimestrul II-III de sarcină multiplă +înregistrare pe CD- 600 lei

CONTACT: str.Grenoble 23, www.excellence.md; tel.(+373 22) 288-622; 0 683 11 330

 

Centrul Medical „NEO MEDICA”

Echipa medicală a instituției asigură servicii de diagnostic de laborator, consultaţii specializate medicale în diverse domenii, printre care şi servicii medicale ecografice la aparatul GE Logiq 5. Echipa de medici profesionişti realizează diagnostic de performanță prin realizarea diferitor tipuri de ecografie.

PREȚURI:

- Examen ecografic transabdominal în primul trimestru de sarcină-150 lei

- Examen ecografic transvaginal în primul trimestru de sarcină-150 lei

- Examen ecocardiografic fetal - 150 lei

- Examen ecografic Doppler în sarcină (art. ombilicală, uterina, cerebrae medie, duct venos fetal) - 150 lei

- Examen ecografic în sarcină cu scop de screening (12-13 sapt.) pentru dublu test -200 lei

- Examen ecografic în sarcină, trimestrele II-III + Doppler- 250 lei

- Examen ecografic în sarcină, trimestrele II-III + org.interne gravida + Doppler -300 lei

 

CONTACT: str. Acad. Natalia Gheorghiu 3, tel: 022 791529079579848

Au sediu și la Călărași, str. Mihai Eminescu 32/2, 067470033,067428287.

E-mail: neomedica.mail@gmail.com

 

Clinica “REPROMED”

Centrul Medical “Repromed” este dotat cu un ecograf performant multidisciplinar clasa Expert, liderul în materie de ecografe dedicat examinărilor de obstetrică-ginecologie, ce combină calitatea excepţională a imaginii cu tehnologia unică de volum a sistemelor USG. Fiind un aparat excepțional, dispune, de asemenea, de posibilități largi de cercetare în ginecologie, urologie și multe alte domenii, oferind o informație de cea mai înaltă precizie despre starea organelor la momentul cercetării.

Examene medicale ecografice în perioada sarcinii:

- Examen ecografic în sarcină până la 10 săptămâni - 300 lei

- Examen ecografic în sarcină de la 11 săptămâni cu sau fără Doppler- 500lei

- Examen ecografic în sarcină multiplă de la 11 săptămâni cu sau fără Doppler - 750 lei

- Neurosonografie prin fontanelă - 200 lei

- Ecocardiografie fetală-450 lei

CONTACT: Bd. Cuza Voda 29/1; 022 263888; 022 263889; www.repromed.md; info@repromed.md

 

Foto: beremennuyu.ru; facebook.com

Adaugă comentariu