Cum îți protejezi burtica la volan

Cum îți protejezi burtica la volan

Protecția copilului în mașină, începe chiar din burtica mamei. În cazul în care îți place să conduci sau nu ai de ales și trebuie să șofezi, trebuie să fii foarte atentă și responsabilă.

Unele statistici prezintă date înfricoșătoare despre numărul accidentelor în urma cărora mor copii încă nenăscuți. Femeile însărcinate prezintă un risc mare de pierdere a sarcinilor în accidentele auto deoarece cel mai mare pericol îl prezintă trauma asupra placentei copilului, deoarece aceasta duce la lipsa oxigenului pentru făt și reprezintă circa 80 % din cauzele mortalității în rândul copiilor nenăscuți. În astfel de cazuri cel mai riscant este atunci când mama e la volan, deoarece cu cât e mai mare burtica cu atât volanul atinge mai mult abdomenul.

Astfel, în cazul în care ai de protejat un copil în burtică, nu uita niciodată de centura de siguranță! Nu uita să te protejezi cu ambele centuri, nu doar cea oblică, dar și cea orizontală. În cazul unui accident, centura orizontală te va ajuta să nu aluneci în față, menținându-te în scaun, iar șocul fiind resimțit de oasele șoldului, nu de burtică.

Un studiu recent efectuat de cercetătorii din SUA pe un număr semnificativ de gravide a arătat faptul că cele care au purtat centura de siguranță au fost mult mai puțin expuse accidentelor. Același lucru a fost valabil și pentru cele care au optat să păstreze activat airbagul. Aceste două dispozitive pot salva vieți fie că este vorba de gravide sau nu.

Centura de siguranță trebuie plasată astfel:

  • Brațul lung trebuie să treacă peste claviculă, printre sâni și în lateral, pe lângă abdomen.
  • Brațul scurt trebuie să fie poziționat sub burtă, însă cât mai aproape de șolduri, pentru a nu apăsa pe burtă și pentru a nu te incomoda, dar să poată fi capabil să te protejeze.
  • Nu slăbiți centura pentru că aceasta poate aluneca!
  • Stați cât mai departe posibil de volan. Aranjați scaunul în așa fel încât să nu atingă volanul.
  • Daca mașina vă permite, puteți să ajustați pedalele, astfel încât să stați cât mai departe de volan dar să și ajungeți la ele.

Foto: ebayimg.com

Adaugă comentariu