Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Cum te ajută centura de susținere în sarcină. E o necesitate sau un moft?

Cum te ajută centura de susținere în sarcină. E o necesitate sau un moft?

Odată ce minunea din burtica unei femei crește, se intensifică nu doar bucuria, ci și durerile de spate, cele din zona pelviană, dar și durerile de picioare. O viitoare mamă poate să rabde toate schimbările din organismul ei pe parcursul celor nouă luni de sarcină, doar să-și știe bebelușul sănătos. Medicina a inventat însă accesorii simple, care îți pot da un plus de confort pentru a-ți purta bebelușul din burtică cu mai multă ușurință. Centura de susținere este un real ajutor, și nu doar în ultimele săptămâni de sarcină.

 

Corpul femeii este „proiectat” astfel încât să poată purta greutatea bebelușului, însă adesea durerile de spate sau din zona pelviană îți pot provoca disconfort și chiar probleme grave de sănătate. Centura prenatală este asemenea unui corset, creat anatomic special pentru gravide, care are o mulțime de beneficii.

 

Beneficiile centurii elastice. Cui i se recomandă?

- Centura nu numai ca oferă susținerea burticii pe măsură ce aceasta crește, dar și reduce durerile de spate, atât de des întâlnite în sarcină.

- Calmează durerile de șolduri și din zona pelviană pentru că ajută ligamentele și mușchii să susțină uterul în creștere.

- Previne apariția vergeturilor, datorită faptului că nu lasă pielea să susțină toată greutatea burții.

- Previne durerile de picioare și edemele, pentru că centura elastică ridică centrul de greutate al corpului, eliberând picioarele de presiunea suplimentară.

Centura reușește să reducă o parte din oboseala acumulata în sarcină, iar asta te va ajuta să savurezi din frumoasa perioadă din viața ta. Dacă ai adăugat câteva kilograme în plus, ai o sarcină multiplă, dureri mari de spate și anumite riscuri, dacă stai mult în picioare sau ai retenție de lichide, centura prenatală îți este recomandată în special!

 

De la ce termen poate fi purtată centura? Cât timp pe zi o port?

Centura poate fi purtată de îndată ce burtica devine mai mare. Unele mame aleg să o poarte de la 20-22 de săptămâni, altele doar în ultimul trimestru. Fă așa cum simți că ți-e mai ușor, dar cere și părerea medicului. Tot medicul îți poate recomanda dacă trebuie să o porți pe tot parcursul zilei sau doar pentru câteva ore. Multe mame susțin că centura este un bun sprijin atunci când merg la plimbare, la cumpărături sau la serviciu și devin mai incomode atunci când stau așezate. Alege o centură de calitate și vei observa că nu te va deranja prea mult în poziție șezândă. Totodată, o poți folosi, doar când ai de mers mult sau trebuie să stai mult timp în picioare. Fă așa cum îți dictează corpul și... bebelușul.

 

Cum alegi o centură bună?

- O centură bună trebuie să fie confortabilă, ușor de manevrat și cu o greutate mică.

- Materialul din care e făcut corsetul trebuie să fie elastic, să „respire” și să fie plăcut la atingere.

- Centura trebuie să fie subțire, pentru a putea fi purtată sub haine fără a fi observată, dar totodată dintr-un textil rezistent, pentru o bună susținere.

- Trebuie să fie creată corect din punct de vedere medical, astfel încât să asigure condiții optime pentru poziția corectă a fătului, să susțină corect mușchii și spatele și să ofere, totodată, libertate de mișcare.

 

Ce model alegi?

Pe piața din Moldova sunt modele ce diferă mult după preț, dar mai ales, după calitate. Alegerea noastră, după mai multe analize, este în favoarea ortezei elastice pre- şi postnatale MedTextile, pe care am găsit-o la magazinul specializat Medtehnica (pe care îi cunoașteți și după minunatele produse Dr. Frei). Centura întrunește toate beneficiile menționate mai sus, având și un preț foarte bun pentru calitatea pe care o oferă, de 350 de lei.

Este confecționată dintr-un textil elastic, permeabil pentru aer, ce poate fi purtată discret sub haină în orice anotimp. Corsetul menține ținuta corectă a viitoarei mame și îi permite să-și continue modul activ de viață în perioada prenatală. Aceasta susține delicat abdomenul, asigură o poziție corectă bebelușului, susține spatele și șoldurile și reduce riscul apariției vergeturilor.

Modelul are clame reglabile, care permit un confort mai mare când burtica crește. Totuși, trebuie să ai grijă să îți alegi mărimea potrivită, pentru a avea efectul scontat.

Ceea ce îi oferă un avantaj centurii de la MedTextile este că poate fi folosită și după naștere, pentru restabilirea tonusului mușchilor abdominali, ceea ce duce la o recuperare postnatală mult mai rapidă. Poți comanda online centura AICI sau poți merge la cel mai apropiat magazin specializat, pentru a o proba și a fi sigură că ai ales mărimea potrivită.

 

Contacte Medtehica:

www.dr-house.md - comandă online, cu livrare gratuită

Linia fierbinte: 022 56 00 71; 060 00 13 00

Chișinău: 
str. Hristo Botev, 29 tel.(022)56 0071
str. I. Creangă, 6/2 tel.(022)92 51 01
str. Dimo, 17/3 tel.(022)92 15 65 

Mun. Bălți
str. Ștefan cel Mare, 60a tel. 0(231)9 25 30

 

Foto: www.dr-house.md; med-textile.com; foxnews.com

 
Share:

Articole recomandate