Sporturi ce pot fi practicate în timpul sarcinii: trimestrul doi
- 2017-01-17
- 3485
Așa cum prejudecata conform căreia „mănânci pentru doi” a fost desființată din temelii de către medici și nutriționiști, așa și pretextul absenței sportului din timpul sarcinii este eronat. Însă trebuie să știi ce fel de sporturi ți se permite să faci și în ce antrenamente să te implici în raport cu cele trei trimestre majore de sarcină.
În trimestrul al doilea se păstrează constanța antrenamentelor, dar se limitează efortul. Odată cu înaintarea spre termen și efortul trebuie diminuat. Însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să îl elimini de tot. Ba din contra, iar anternorii vin cu câteva sfaturi:
1. Trebuie să îți lucrezi foarte bine abdomenul de acum (se poate lua în vedere acest lucru și în primul trimestru), pentru a-l pregăti pentru presiunile mari care au loc mai ales în ultimul trimestru de sarcină. Trebuie să ai un abdomen puternic care să poată susține bebelușul. Poți adera în acest sens tot la antrenamentele de fitness.
2. Și mingile (gym ball) pot fi folosite în acest sens - sunt foarte utile și pot contribui atât la consolidarea unui abdomen puternic, cât și la antrenamentul zonei lombare:
- se pot face ridicări și coborâri de trunchi pe minge, menținând picioarele fixate în ceva și poziția fiind pe burtă, însă mingea se fixează undeva în jurul bazinului pentru a nu pune o greutate prea mare direct pe burtă.
- cu gym ball se pot lucra mai multe părți ale corpului (coapse, mâini, picioare) - un alt exercițiu este acela în care stai cu spatele la perete și între tine și perete poziționezi mingea și faci ridicări și coborâri (la fel ca genuflexiunile).
3. În cel de-al doilea trimestru se poate utiliza lejer bicicleta sau stepper-ul.
4. În această perioadă recomandarea este ca alergatul să fie redus la mers rapid.
Sporturile recomandate în primul trimestru pot fi găsite AICI.
Foto: slabsaugras.ro. Informații: feminis.ro