Săptămâna 4 de sarcină

Săptămâna 4 de sarcină

Felicitări! Eşti în a patra săptămână de sarcină. În această perioadă corpul tău va produce hormoni ce vor stopa apariţia ciclului menstrual şi care vor apărea în urină. Dacă ciclul menstrual a întârziat, dar nu eşti sigură că eşti gravidă, este timpul pentru un test de sarcină.

 

Dezvoltarea copilului:

Dezvoltarea bebeluşului este accelerată, iar dimensiunea variază între 0,5 şi 1mm. Acum se formează organelor copilului tău, de aceea evită substanţele dăunătoare, renunţă la obiceiurile nocive şi adoptă un stil de viaţă sănătos. Tot acum se dezvoltă placenta rudimentara, precum şi cordonul ombilical. Reţelele vasculare ale copilului cresc, ajutând la transportul sângelui, oxigenului şi nutrienţilor.
 

Schimbările mamei:

Sarcina înca nu este vizibilă, nu vei creşte în greutate, însă apar senzaţii la nivelul sânilor care au o sensibilitate mare, o presiune la nivelul abdomenului, dar şi sensibilitate la mirosuri, greţuri şi ameţeli. Odata ce ţi se va confirma sarcina, vor apărea modificari de natură psihică - bucurie, dar şi îngijorare.

 

Sfaturi

- Evită poluanţii de mediu şi renunţă la obiceiurile nesănătoase.

- Fă sport şi nu neglija restul corpului tău.

- Mănâncă sănătos, dar nu foarte mult.

- Ia acid folic

- Fă testul de sarcină şi mergi la ginecolog pentru o confirmare

Foto: welldoing.org

Adaugă comentariu