Poți rămâne însărcinată chiar dacă iei anticoncepționale. Iată cauzele!

Poți rămâne însărcinată chiar dacă iei anticoncepționale. Iată cauzele!

Există șanse de a rămâne însărcinată chiar dacă iei anticoncepționale. Pilulele contraceptive trebuie luate corect pentru a asigura rezultate optime. O sarcină nedorită în aceste cazuri este, în general, rezultatul erorilor umane. Cu alte cuvinte, dacă nu sunt administrate corect, anticoncepționalele își pierd eficiența. De asemenea, este posibil ca, în combinație cu alte medicamente, riscul de sarcină să nu fie complet exclus.

Iată mai multe cauze:

Uiți să iei pilula

Una dintre principalele cauze ale instalării unei sarcini în aceste cazuri este faptul că ai uitat să iei o dată pilula. Pentru a evita acest lucru, se recomandă utilizarea unei metode suplimentare de contracepție pe lângă pilulă. Cu toate acestea, doar 3% dintre cupluri decid să folosească prezervativul în astfel de cazuri.

Schimbarea orei de administrare

Multe dintre contraceptivele orale necesită luarea unei doze zilnice la aceeași oră. Dacă pilula care conține numai progesteron nu se administrează la aceeași oră în fiecare zi, există riscul ca efectul să se piardă.

Interacțiune medicamentoasă

Nu exista nicio contraindicație generală care să vizeze toate medicamentele, însă unele conferă anumite riscuri. Antibioticele, spre exemplu, pot reduce eficiența contraceptivelor orale.

Consumul de sunătoare

Sunătoarea poate reduce sau chiar anula efectul pilulei contraceptive deoarece accelerează metabolismul. Cu toate acestea, acest lucru este posibil numai în cazul depășirii cantității consumate sau a frecvenței de utilizare. În cazul în care consumi ceaiuri de sunătoare în mod regulat în timp ce iei și anticoncepționale, folosește și o metodă contraceptivă suplimentară.

Alți factori neconfirmați

Deși nu există confirmări clare ale eficacității scăzute a pilulei în caz de obezitate, specialiștii consideră că riscul nu este exclus câtă vreme există probleme hormonale.

 

Sursa: copilul.ro; goodhouse.ru

Adaugă comentariu