Dezvoltă abilitățile creative ale copilului prin intermediul orelor de art-terapie

Dezvoltă abilitățile creative ale copilului prin intermediul orelor de art-terapie

Studiile recente au arătat că activitățile artistice în copilăria timpurie dezvoltă capacitatea mentală a copiilor, ajutându-i să învețe mai repede și să cunoască mai bine lumea înconjurătoare. De asemenea, una dintre cele mai bune unelte pentru dezvolarea emoțională a copiilor este arta, care are un impact semnificativ și asupra abilităților fizice și cognitive.

În orașul Chișinău există un centru educativ care este specializat anume în activitățile artistice - Art Studio Picasso, un proiect unic, care oferă posibilitate copiilor și adulților să învețe ce este arta și să-și dezvolte potențialul creativ, prin intermediul orelor de art-terapie la următoarele discipline:

 Ceramica - aceast curs are ca scop dezvoltarea imaginației, gândirii și motoricii. Aici copiii au posibilitatea să modeleze și să decoreze obiecte. De asemenea, cursul de ceramică pentru copii este o metodă de terapie, datorită texturii argilei și sporește semnificativ interesul copiilor față de activitățile interactive.

 

 Pictura - este una dintre cele mai bune unelte pentru dezvolarea emoțională a copiilor. Primul beneficiu al desenului și picturii în viața copilului este, bineînțeles, dezvoltarea creativității și a funcțiilor cognitive. Ea le permite să-și exprime emoțiile prin forme și culori și  este o modalitate excelentă de eliminare a stresului.

 

Tapiseria - este unul dintre cele mai răspândite genuri în domeniul artei decorative aplicate, bazat pe esenţele ornamentale tradiţionale şi estetice. În cadrul cursului, copiii experimentează metodele de confecţionare a graficii textile, în combinaţie cu elementele compoziţionale (punct, pată, linie), textura, coloritul, materialele clasice naturale (lână, bumbac, mătase și buranjic). Copiii au sarcina de a căuta noi abordări creative şi experimentale complexe, dezvoltându-și, astfel, gustul pentru frumos și creativitatea.

 

În cadrul centrului Art Studio Picasso învață copii și adulți de la 3 până la 93 de ani, în grupuri a câte 5 persoane, formate în funcție de vârstă și limba vorbită. Unul dintre avantajele studioului este faptul că predarea este asigurată de profesori de la Academia de Arte și membri ai Uniunii Artiștilor Plastici, care, în funcție de nivelul de pregătire a elevilor, determină programul orelor.

Îndrăzniți să descoperiți minunata lume a artelor și aflați mai multe detalii despre  Art Studio Picasso pe pagina de Facebook sau la numărul de telefon 022 620 082.

Adaugă comentariu