Am dat startul festivalurilor marca Odoraș, după doi ani de evenimente online

Am dat startul festivalurilor marca Odoraș, după doi ani de evenimente online

Revista online pentru părinți Odoraș, a organizat pe data de 8 aprilie, prima ediție a „Festivalului Mamelor” din acest an, la care au participat femei și viitoare mămici. La eveniment au fost invitați medici din diferite domenii care au discutat despre sarcină, imunitatea, creșterea și îngrijirea copiilor. 

Olesea Frumusache, medic obstetrician-ginecolog din cadrul Spitalului Internațional Medpark a vorbit despre hiperemeza de prim trimestru. Specialistul a specificat care sunt simptomele hiperemezei, din ce cauze poate fi provocată,  cum poate fi diagnosticată, complicațiile care pot apărea, dar și metodele de tratament. Totodată, medicul a menționat că „dacă hiperemeza este diagnosticată și tratată la timp,sarcina poate evalua în mod adecvat, fără probleme ulterioare”. 

Cu o prezentare mai detaliată pentru mămici despre Maternitatea Medpark a venit managerul pacienți, Ludmila Beșliu. Aceasta a menționat că peste 8000 de bebeluși au ales să vină pe lume la Maternitatea Medpark, deoarece este singura maternitate din țară care activează în conformitate cu protocoale medicale internaționale. Reprezentantul le-a relatat mămicilor despre pachetele de naștere cu totul inclus oferite de către Medpark: standard care, safe care, extra care; sălile de naștere moderne de care dispun, suportul post-partum, terapia intensivă neonatală și pachetul „Baby care”- grijă în primul an de viață. 

Medicul pediatru, Tatiana Vazian care a reprezentat compania Sandoz, a abordat în cadrul evenimentului tema „Rolul Microbiomului intestinal în sănătatea copiilor” Medicul le-a explicat mamelor ce este microbiomul intestinal, de ce depinde apariția acestuia și cum se manifestă bebelușul care suferă de colici. Pentru a proteja microbiota intestinală a copiilor, medicul le-a recomandat mămicilor produsul LINEX Baby. Produsul nu conține lactoză, este fără gluten, are o formulă adaptată microbiotei copiilor, se poate administra din prima zi de viață, o dată pe zi, chiar și în timpul administrării antibioticilor.      

Reprezentantul companiei Vinamex, Ivan Babaraika a prezentat preparatul FEROSOM FORTE, care este o sursă inovatoare de fier lipozomal, cu biodisponibilitate şi absorbție maximă, conţine pirofosfat de fier, înglobat în lipozomi prin tehologia LCE. Este potrivit pentru toți membrii familiei și recomandat pentru deficitul de fier de orice severitate. De asemenea, preparatul este potrivit pentru femeile însărcinate și pentru cele care alăptează. Conține acid folic, vitamina B6, B12 și D3. Nu este nevoie să bei apă, deoarece se dizolvă în gură. Se administrează o capsulă în zi. 

Despre „Avitaminoza- restanțele de primăvară” a vorbit Veronica Odobescu, reprezentantul companiei farmaceutice Vinamex. Aceasta a menționat că primăvara este anotimpul în care natura se înviorează, iar oamenii se ciocnesc de un fenomen deloc plăcut - avitaminoza de primăvară. Pentru prevenirea avitaminozei le-a recomandat participanților gama Orthomol, care se administrează femeilor, chiar și în timpul sarcinii, bărbaților, dar și copiilor. Acest preparat ortomolecular se prescrie, de asemenea, în cazul sindromului de ardere emoțională și în cazul afecțiunilor generate de stres, insomnie și pentru profilaxia maladiilor cardiovasculare.

Reprezentantul companiei Alphen Pharma, Crețu Rimma, le-a vorbit mămicilor despre dereglările de somn ale copiilor, o necesitate vitală a organismului. Aceasta a menționat importanța depistării și corecției dereglării de somn la copii   în stadiile inițiale. Le-a recomandat produsul Dormikind, din gama Mama Natura, serie unică de produse naturale pentru corecția dereglărilor funcționale la copii din primele zile de viață. Preparatul Dormikind, ajută copii să revină la regimul normal de somn, înlătură excitabilitatea și neliniștea, restabilește structura somnului, nu este somnifer sau sedativ, deci nu provoacă moleșeală și somnolență. 

Cotelea Valeria medic de familie, asistent catedra Medicina de familie USMF, care a reprezentat compania Materia Medica. Medicul le-a vorbit mamelor despre factorii care determină imunitatea copiilor, semnele, consecințele și pericolele sistemului imunitar slăbit și care sunt măsurile generale de protecție. Pentru a ne pregăti de școală fără gripă și răceală a recomandat preparatul Anaferon kids. Produsul activează producerea de interferoni pentru inițierea rapidă a luptei cu virușii, întărește sistemul imunitar - a limfocitelor, anticorpilor, fagocitelor – pentru funcționare mai coerentă și eficientă și reduce concentrația virusului în țesuturile afectate. 

La finalul evenimentului a fost organizată și o tombolă. Toți participanții s-au ales cu premii din partea sponsorilor și partenerilor festivalului. 

Următorul eveniment marca Odoraș, va avea loc pe 14 aprilie. Nu rata această ediție, înregistrează-te AICI și participă GRATUIT!

Fotograf eveniment: Constantin Plugar

Decor: Veronica Gașpar

Adaugă comentariu