Am fost cu copiii la Festivalul Medieval 2017. Iată de ce se merită să mergi și tu!

Am fost cu copiii la Festivalul Medieval 2017. Iată de ce se merită să mergi și tu!

 

La Complexul Etno-Cultural VATRA are loc unul dintre cele mai impresionante evenimente ale anului: Festival Medieval 2017. Bloggerița Anna Casian-Musteață a mers acolo împreună cu copiii ei și a mărturisit pe blogul său suntmama.com că a revenit cu multe impresii pozitive și amintiri frumoase. Iată ce activități de acolo recomandă mămica! 

 

„Azi pentru prima dată am fost prezenți la un asemenea eveniment, iar copiii au fost extrem de entuziasmați de tot ce au văzut. Mai jos, las lista cu activitățile pe care le-am făcut la Festivalul Medieval 2017. Credeți-mă, acest festival e cu adevărat prima și cea mai frumoasă lecție de istorie pe care le-o putem oferi celor mici la început de an de învățământ. Pe gratis, căci copiii cu vârsta de până la 12 ani au acces gratuit!

 

Ce activități pentru copii „ne-au ademenit” la Festivalul Medieval 2017

Am făcut cunoștință cu armele cu care luptau ostașii în perioada medievală.

 

Am admirat parada participanților și am aplaudat mult și tare.

 

Am vizitat Căsuța cu Povești și am făcut cunoștință cu eroii din povestea Capra cu trei iezi.

 

Am vizitat Căsuța Bunicii. Când am intrat în această căsuță atât eu, cât și soțul, ne-am amintit de copilărie și de timpul petrecut la bunici. Aici le-am arătat copiilor cum era o casă în vechime, cu casă mare, sunduc, în care se ținea zestrea, și lejancă, locul unde iarna se aciua întreaga familie la călduț.

 

Am admirat Turnirul Cavalerilor și al Arcașilor.

 

Am admirat un show extraordinar susținut de Teatrul de dans „Alientrada”.

 

Am admirat curajul copiilor care au tras cu arcul și s-au dat pe tiroliană. Cecilia ar fi vrut și ea să fie la înlățime, însă noi nu am avut curajul suficient încât să-i permitem să o facă. Am lăsat-o pe la anul viitor.

 

Am văzut cum se coc plăcintele în cuptor, iar dupa ce s-au copt, am gustat din ele. Gustul acestora nu se compară cu nimic!

 

În Orășelul Copiilor, micuții s-au jucat și au sărit la bătută până nu au mai avut puteri.

 

Copiii au văzut cum arată colibele. Până azi ei niciodată nu au văzut o colibă adevărată, făcută din stuf, așa ca-n vechime.

 

Ne-am odihnit pe iarba proaspăt cosită și pe leagănele din Zona Copiilor și am făcut multe fotografii frumoase, să le avem ca amintire.

 

Au mai avut loc: marea luptă cu peste 150 de cavaleri, concert de muzică medievală susținut de formațiile Lity Taler și Harmasar, și un fire show extraordinar Sansara, însă noi am lipsit de la acestea, căci copiii erau foarte obosiți.

 

Duminică e cea de-a treia zi, la fel de frumoasă și cu multe activități interesante pentru maturi, cât și pentru cei mici. Nu stați în case. Mergeți departe de gălăgia orașului, împreună cu copiii, la VATRA, pentru a le oferi cea mai frumoasă lecție de istorie de la început de an școlar! Următiți hastagurile evenimentului: #VatraFest și #FestivalMedieval2017, pentru a vedea cele mai recente postări de la festival!”. 

 

Text, foto: suntmama.com

Fotografii complementare: facebook.com/vatrafest - Diana Postolachi & Andrei Sili

Adaugă comentariu