Cum a fost atmosfera la Muzica Desenelor Animate: de la Maria Mirabela și până la Frozen

Cum a fost atmosfera la Muzica Desenelor Animate: de la Maria Mirabela și până la Frozen

O mare de baloane roșii, plăcerile copilăriei și acordurile familiale din cele mai iubite desene animate - ce-i mai trebuie unui copil pentru fericirea deplină?! Toate acestea au acordat atmosfera de neuitat în acest Weekend la Teatrul Verde din Chișinău, unde tinerii de la Moldavian Național Youth Orchestra au aprins scântei în ochii tuturor copiilor, de la 0 la 100+ ani. Cu toții s-au distrat și au savurat din concert, pentru că implicarea face diferența.

Coloanele sonore ale celor mai celebre animații, dar și piese foarte cunoscute, despre care poate am uitat că sunt cântece din desene, au făcut magie pe scena Teatrului de vară. Tinere voci de la noi au intrat în pielea Prințeselor Frozen sau Maria Mirabela, creând alături de muzicienii dirijați de Marele Leu, pardon - Andriano Marian - un adevărat platou de film. Întregul proiect este gândit cu și alături de tineri, iar susținerea tinerelor talente este unul din pilonii importanți pe care se bazează Responsabilitatea Socială a Kaufland, partenerul general al evenimentului.

Cristina Aramă, PR Manager Kaufland Moldova: „Este deja al doilea an consecutiv în care noi, cei de la Kaufland, ne bucurăm să fim alături de tinerii talentați de la Moldovan National Youth Orchestra. Vrem să facem din această colaborare o tradiție care să aducă în față talentele, inspirația și pasiunea pentru lucrurile frumoase. Susținerea și promovarea tinerelor talente fac parte din misiunea Kaufland. Noi credem cu tot sufletul că „implicarea face diferența”. Și dacă mă uit la tinerii frumoși din scenă și oamenii frumoși care îi admiră, înțeleg că e așa!

Este admirabil că orchestra crește de la an la an. Acest lucru ne convinge că prin fiecare acțiune a noastră facem din lumea în care trăim un loc mai bun. Pentru toți. Sărbătorim alături de copii ultimele zile de școală și anticipăm frumos ziua de 1 iunie.

Selecția pieselor care au creat vibe-ul evenimentului i-a aparținut dirijorului și fondatorului MNYO, Andriano Marian. Acesta ne-a recunoscut că, deși nu are copiii săi, elevii și studenții implicați în orchestră i-au fost de mare ajutor, iar el s-a transpus în anii copilăriei, asta pentru a împăca perfect atât gusturile tinerei generații, cât și preferințele părinților și bunicilor care au ajuns la grandiosul concert.

Andriano Marian, dirijor și fondator MNYO: „Ador muzica din „Tom și Jerry”, când Tom aleargă după șoarece, iubesc muzica lui Eugen Doga din celebrul film al copilăriei noastre „Maria Mirabela” și în același timp am avut marea provocare de a descoperi eroii desenelor animate ale copiilor de astăzi, pentru că acest frumos proiect vine în primul rând să educe. Ne-am propus, prin selecția făcută, să aducem piesele memorabile, cântecele care au devenit simbol al prieteniei, al ajutorului reciproc, al stimei față de cel mai puțin puternic și al ideii de comunitate și talent. Nu am un personaj preferat, însă probabil în toată aceasta competiție de organizare am fost asemeni Regelui Leu (râde)”.

Cei mici s-au distrat la maximum, savurând din ritmurile perfecte pentru dans, din atmosfera de film și admirația pentru personajele care le marchează comportamentul și preferințele. Iată ce impresii am cules de la cei mici și de la cei mari:

Alisa, 46 de ani: „Cred ca noi cei maturi am venit cel mai mult după Nostalgia desenelor copilăriei. Abia aștept să ascult Maria Mirabela și mă bucur foarte mult pentru oportunitatea pe care o au cei mici.”

Cristina, 34 de ani: „Este un eveniment extrem de colorat, mai ales pentru copiii care abia așteaptă să-și asculte piesele preferate. Mă bucur mai mult că este o revenire și în Copilăria noastră. E o atmosferă foarte relaxantă, distinsă și chiar e plăcut să fie acest eveniment înainte de Ziua copiilor.”

Simona, 3 ani: „E frumos aici. Mie cel mai tare mi-a plăcut Frozen. O iubesc pe Elsa și eu pentru piesa asta cel mai mult am venit. E foarte distractiv în general.”

Alexandru Manciu, interpret: „Eu am câțiva ani de când îmi tot reamintesc piesele desenelor animate alături de băieții mei. Astăzi am avut motiv să le exersez, iar Lion King, piesa pe care am interpretat-o, chiar îmi place foarte mult. E un proiect superb care sper mult să aibă continuitate, pentru că chiar merită.

Trei mascote Kuniboo i-au bucurat pe cei mici cu poze memorabile. Ratonii prietenoși, mascotele oficiale Kaufland au împărțit picilor 1000 de baloane, încă un motiv de distracție și de a dansa în unison cu artiștii din scenă. Implicați și foarte încântați de atmosferă, picii au țopăit și s-au relaxat ulterior pe pernele moi și comode. O frumoasă și zglobie seară cu toată familia la un loc.

Notă: Kuniboo - Prima marcă proprie de îmbrăcăminte pentru copii de la Kaufland

Adaugă comentariu