Cum controlăm durerea în timpul nașterii – un subiect delicat abordat la Festivalul Gravidelor

Cum controlăm durerea în timpul nașterii – un subiect delicat abordat la Festivalul Gravidelor

Odoras.md a organizat pe 2 august Festivalul Gravidelor, un eveniment informativ pentru toți care au copii sau își doresc un bebeluș. În cadrul festivalului s-a discutat despre travaliul și controlul durerii, bandajele prenatale, procesul nașterii și particularitățile de îngrijire a nou-născutului.

Medicul obstetrician-ginecolog Valeriu Pădure a vorbit despre importanța calciului în sarcină și a menționat care este rolul acestuia în organism. Astfel, calciul reprezintă 2% din toată masa corpului și este necesar pentru participarea la reacții vitale: formarea oaselor, dinților, unghiilor și părului; participarea la reacții neurale; participarea la reglementarea nivelurilor de insulină și glucoză; efect pozitiv asupra coagulării sângelui; acțiune antiinflamatorie, antioxidantă și antialergică. Medicul a menționat că în perioada gravidității se recomandă o doză zilnică de calciu de 1000-1500 mg. În acest sens, medicul a recomandat produsul Davita Bone, care este un supliment de calciu pentru femeile însărcinate, dar și pentru cele care își doresc să rămână însărcinate.

 

Medicul obstetrician-ginecolog Alesea Frumusache a prezentat tema „Nașterea la Medpark”. Fiecare graviduță care alege să nască la Spitalul Internațional Medpark poate să opteze pentru un pachet de naștere care include: evidența și monitorizarea sarcinii; consultații specialiști, investigații de laborator, ecografie; anestezie epidurală; medicamente; naștere pe cale naturală și prin cezariană, asistată de o echipă profesionistă formată din 6 membri; investigații postpartum pentru mama și copil; neonatologie și terapie intensivă nou-născuți; spitalizare cu 4 mese adaptate pe zi; asistență medicală de urgență 24/24.

 

Medicul oftalmolog Olga Tănase a menționat că prima examinare a ochilor nou-născutului se face de medicul neonatolog, ulterior prima vizită la medicul oftalmolog se face la 6 luni. Anume atunci medicul examinează mișcările globului ocular și semnele de patologii refractive. Cele mai des întâlnite patologii la copii sunt: ocluzia canalului lacrimo-nazal, miopie, hipermetropie, astigmatism, strabism și ambliopie.

 

Un moment deosebit al serii a fost pauza muzicală. Talentata Anastasia Castraveț a interpretat cântecul „Mama”. Anastasia a dedicat acest cântec mămicilor și graviduțelor prezente la eveniment, care s-au emoționat foarte mult.

 

Medicul obstetrician-ginecolog Tatiana Cebotari a vorbit despre travaliu și controlul durerii.  Astfel, în momentul  nașterii, o femeie simte până la 57 de doli durere. Acest lucru este similar cu durerea a 20 de oase rupte în același timp. Printre metodele de ameliorare a durerii se numără: haptonomia (atingerea terapeutică – spate, abdomen,  coapse, sacru, perineu), masajul, acupunctura, hidroterapia, aromaterapia și  terapia muzicală. Medicul a specificat că pentru igiena zilnică în timpul sarcinii și după naștere trebuie folosit un produs fără parfum, coloranți și săpun. Epigen Gel întrunește toate aceste caracteristici și este recomandat de medic pentru igiena intimă în perioada de graviditate și în primele săptămâni după naștere.

 

Reprezentantul medical Viorica Fetescu a prezentat produsul Tyrosur.  Acesta este un remediu eficient și inofensiv în tratamentul rănilor și arsurilor. Tyrosur poate fi folosit pentru tratamentul oricărui tip de rană, nu lasă urme și pete de grăsime, intensifică procesul de regenerare și epitelizare, acționează doar la nivel local, fără acțiune sistemică și nu are efect toxic, fiind inofensiv pentru copii.

 

În cadrul evenimentului a fost organizat un defileu superb cu fetițe în fustițe și rochițe din colecția nouă a producătorului Dani Kristine. Colecțiile de haine Dani Kristine se bucură de popularitate și peste hotarele țării, iar acest lucru se datorează calității stofei și stilului unic. Fiecare fetiță se simte o adevărată prințesă în aceste ținute de poveste!

 

Reprezentantul medical Adriana Palii a prezentat gama de produse a brandului Bepanthen, care este lider în îngrijirea pielii. Produsele prezentate sunt: Bepanthen Unguent (eficient în protejarea pielii împotriva cauzelor iritației de scutec și a ragadelor mamare), Bepanthen Cremă (hidratează și susține procesul de regenerare a pielii predispusă la iritații), Bepanthen Sensiderm cremă (calmează mâncărimea și iritația pielii), Bepansept (creat pentru îngrijirea rănilor minore, potrivit în procesul natural de vindecare a leziunilor).

 

Reprezentantul medical Cristina Cuciurca a vorbit despre centura prenatală marca Dr. Frey, care este asemenea unui corset și e creată anatomic special pentru gravide. Beneficiile centurii elastice sunt: susține burtica pe măsură ce aceasta crește, dar și reduce durerile de spate;  calmează durerile de șolduri și din zona pelviană pentru că ajută ligamentele și mușchii să susțină uterul în creștere;  previne apariția vergeturilor, datorită faptului că nu lasă pielea să țină toată greutatea burții; previne durerile de picioare și edemele.

 

Tradiția evenimentului este alegerea „Reginei Serii” și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină. Graviduța aleasă a avut 40 de săptămâni și a primit un set de cadouri pentru bebelușul care este așteptat cu nerăbdare.

 

Pentru pregătirea sânilor pentru alăptare, reprezentatul medical Silvia Chitoroga a recomandat produsul  Multi-Mam Balm. Acesta se bazează pe o selecție de uleiuri vegetale, nu conține substanțe chimice periculoase și conservanți, nu-i provoacă efect de respingere copilului pentru că nu are gust și miros și nu este necesară îndepărtarea lui înainte de alăptare. Efectele produsului Multi-Mam Balm sunt: hidratează pielea și o păstrează elastică, ameliorează direct senzațiile neplăcute și păstrează pielea sănătoasă.

 

Următorul eveniment marca Odoraș va avea loc pe data de 5 septembrie. Urmărește pagina noastră de Facebook AICI pentru a afla toate detaliile despre eveniment!

Adaugă comentariu