Despre sănătatea mamei și a copilului la o nouă Șezătoare organizată de Odoraș

Despre sănătatea mamei și a copilului la o nouă Șezătoare organizată de Odoraș

 

Pe 19 octombrie, aproape 150 de femei au participat la „Șezătoarea Mamelor”, eveniment organizat bilunar de revista Odoraș.

Mamele informate s-au adunat la o nouă șezătoare de toamnă. Și de această dată, medici de excepție au abordat teme importante despre sănătatea mamei și a copilului. Evenimentul nu a fost fără surprize frumoase!

Despre alimentația copiilor alergici a vorbit Tatiana Culeşin, alergolog, doctor în ştiinţe medicale, membru al comisiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii. Medicul a menționat cei mai des întâlniți alergeni, dar și cum putem depista la ce produs este alergic un copil. Medicul le-a recomandat și mamelor o dietă specială, atunci când alăptează. Printre produsele care ar trebuie eliminate din meniul mamelor (care alăptează), dar și a unui copil alergic, care a trecut la diversificare sunt: laptele de vaci, dulciurile, ouăle, mierea, carnea, fasolele, peștele, ciupercile, citricele ș.a. Aceasta până se dau analizele și se stabilesc alergenii concreți. În schimb, se recomandă crupele (cu excepția grișului), lactatele acre (chefir, iaurturi fără fructe și adaosuri), cașcavaluri nepicante, dovlecei, varză, carne slabă (iepure, curcan) ș.a. Desigur, în dependență de toleranța individuală. Produsele Nestle - terciurile, pireurile pot fi recomandate celor mici ca fiind sigure și sănătoase.

Oleg Conțu, medic chirurg, flebolog, a abordat o temă foarte importantă, ce ține de două probleme foarte des întâlnite la femei – insuficiența venoasă (varicele) și hemoroizii. Acestea se acutizează în special în perioada sarcinii, în ultimul trimestru sau după naștere. Medicul a vorbit despre mai multe metode de tratament al varicelor – chirurgical, cu laser, prin tratament medicamentos sau local, cu unguente și ciorapi speciali. În cazul hemoroizilor, medicul a recomandat în primul rând normalizarea tranzitului intestinal (pentru evitarea constipației), apoi tratamentul medicamentos sau, în unele cazuri, chirurgical. Un medicament eficient în ambele cazuri este Phlebodia, acesta fiind produs din coaja unui soi special de portocale. Fiecare pastilă conține 600 mg diosmină purificată, concentrată, fapt ce permite o administrare comodă, o dată în zi. Se recomandă și gravidelor, femeilor în perioada de alăptare și chiar persoanelor care au alergie citrice. Phlebodia este produs după o tehnologia franceză unică, patentată de Laboratoire Inotech. 

La eveniment a avut loc și o degustare a mezelurilor marca Nivalli. De asemenea, tradițional, a avut loc un mic târg cu hăinuțe Maxikids, jucării hand made de la Lola’s Craft, produse de igienă și cosmetice organice de la Antos, uleiuri naturale de la Thai Power și produse de sănătate de la Pollpharma și Sodimed.

Mămica cu cel mai mare termen de sarcină (40 săptămâni), prezentă la eveniment, a fost „petrecută” la maternitate cu multe daruri: scutece Pufies, hăinuțe Maxikids, mezeluri Nivalli, Bobotic, Galactogil, o saltea pentru pătuț ș.a., cu susținerea Fundației Edelweiss.

Toate mamele au primit daruri frumoase de la partenerii evenimentului. 

Adaugă comentariu