Festivalul Cucuteni este în plină desfășurare. Află ce se întâmplă acum!

Festivalul Cucuteni este în plină desfășurare. Află ce se întâmplă acum!

În satul Ivancea este în plină desfășurare tabăra de creație Cucuteni International Art Camp 2017. În cadrul taberei din acest an s-au adunat 23 de pictori și ceramiști din 16 țări.

Tabăra Cucuteni International Art Camp 2017 a început acum o săptămână, când toți participanții s-au înarmat cu multă inspirație și răbdare și deja le putem admira primele lucrări!

Pentru a cunoaște mai bine tradițiile și arta culturii Cucuteni – Tripolie, în primele zile ale taberei artiștii au vizitat Muzeul Național de Istorie din Republica Moldova, unde au rămas fascinați de colecția de vase și unelte autentice, care au fost create de reprezentanții culturii, cu 7000 de ani în urmă.

 

David Mendoza, SUA: „Moldova m-a cucerit din prima cu oamenii săi calzi și deschiși, și mă simt onorat să mă aflu aici, printre acești artiști plastici talentați! Expoziția vaselor Cucuteni de la Muzeul de Istorie din Chișinău este absolut magnifică! Fotografiile pe care am reușit să le fac acolo m-au inspirat și m-au ajutat în procesul de muncă”.

Mohamed El Abd Khalil, Egipt: „Eu particip al doilea an consecutiv la tabăra de creație Cucuteni International Art Camp și îmi place atmosfera pașnică și creatoare de aici. Îmi place enorm să fac artă aici, în Moldova.”

Bernard Rebatet, Franța: „Sunt pentru prima dată în Moldova și vreau să mulțumesc organizatorilor pentru această oportunitate extraordinară! Am plecat de la muzeul de istorie cu foarte multe impresii frumoase! Deși edificiul muzeului nu e la fel de mare precum Louvre, spre exemplu, acesta este totuși un muzeu minunat, prin intermediul căruia poți cunoaște o parte interesantă a Moldovei”.

 

Pe 22 iulie, Festivalul va culmina cu un PROGRAM EXTRAORDINAR:

Sfârșitul taberei va fi marcat de Festivalul „Cucuteni 2017” pe 22 iulie, în cadrul căruia se va desfășura expoziția tuturor operelor, create timp de trei săptămâni.

În program vă așteaptă:

- Adevărate săpături arheologice pentru copii; participanții vor putea lua acasă toate comorile găsite;

- Târg-iarmaroc de la cei mai buni meșteri artizani din Moldova;

- Bucate și băuturi autentice, preparate de cei mai buni bucătari din Chișinău;

- Ateliere de pictură, ceramică, țesut, brodat din partea meșterilor populari, dar și a meșterilor de la Art-Studio Picasso, pentru copii și maturi;

- Atelier de creație pentru doritorii de a mânui tobele;

- Ateliere de împletire a coronițelor, pictură cu henă, crearea păpușilor-amulet din paie;

- Show muzical cu instrumente antice și etno;

- Cort colorat și scrânciobul vesel pentru fotografii;

- Bar cu fructe și limonadă naturală;

- Defilare de modă.

 

Festivalul va culmina cu un concert susținut de Alex Calancea Band & Guz & RUPT precum și cu predarea focului unei sculpturi gigantice de ceramică, create de participanții taberei – un simbol antic cucutenian al belșugului, semn de venerare a forțelor naturii.

Biletele pot fi procurate aici. Prețul biletului – 50 de lei sau 70 de lei în ziua evenimentului.

Urmăriți pagina oficială a evenimentului pe facebook.

Citește și: Află de ce trebuie să mergi cu cei mici la festivalul Cucuteni 2017

 

Evenimentul este organizat de Art Studio Picasso și Agenția de Comunicare, cu susținerea Ministerului Culturii din Republica Moldova.

Galerie de imagini
image
image
image
image
image
image

Adaugă comentariu