Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Festivalul Gravidelor 14 mai 2024: Sarcina – cea mai frumoasă și importantă perioadă din viața unei femei

Festivalul Gravidelor 14 mai 2024: Sarcina – cea mai frumoasă și importantă perioadă din viața unei femei

Pe data de 14 mai, a avut loc o nouă ediție a Festivalului Graviduțelor, organizată de către Revista Odoraș. La eveniment au participat medici calificați, companii farmaceutice și cosmetice de top, dar și alți speakeri profesioniști și cu cunoștințe în domeniul medicinei.

Cel care a deschis acest eveniment, a fost reprezentantul companiei Bayer, Sergiu Ioncu, care a vorbit despre Bepanthen și rolul acestuia în îngrijirea pielii maturilor și a bebelușilor. Pielea bebelușilor este mult mai sensibilă decât cea a unui adult, iar funcțiile de protecție nu sunt în totalitate active, este ușor penetrabilă: pentru substanțele chimice (din exterior în interior), pentru apă și grăsimi (din interior în exterior, fiind predispusă deshidratării). Produsele pentru îngrijirea pielii nou-născuților ar trebui: să susțină producția de lipide proprii pielii pentru a ajuta la refacerea acesteia, să nu traumatizeze pielea atunci când sunt applicate sau îndepărtate de pe piele și să nu fie abrasive. Eritemul fesier este una dintre afecțiunile care pot afecta pielea nou-născuților, iar selecția produselor pentru prevenția sau tratamentul acesteia este importantă pentru sănătatea pielii. Bepanthen® Unguent este dovedit clinic a fi potrivit în îngrijirea pielii sugarului împotriva cauzelor apariției eritemului fesier. Acesta conține panthenol (provitamina B5) cu rol în repararea pielii deteriorate. De asemenea, formează un strat transparent care permite pielii “să respire”, formează o barieră protectoare, elastică, care se mișcă odată cu mișcările pielii, este ușor de aplicat, fără să irite pielea suplimentar. Totodată, Bephanten este recoamndat și mămicilor care alăptează, întrucât protejează pielea împotriva ragadelor mamare datorită conținutullui ridicat de lanolină. Nu conține parfum, coloranți, conservanți sau substanțe antiseptice; înaintea alăptării urmele de unguent trebuie îndepărtat.

Reprezentanta Spitalului Internațional Medpark, Tatiana Șinchin, medic ginecolog-obstetrician, a vorbit despre alimentația în timpul sarcinii. Expresia cunoscută „mânânci pentru doi” când ești însărcinată este periculosă. Ideea e să te gândește ca să mănânci de două ori mai sănătos. Dacă ești însărcinată cu un făt, ai nevoie de 340 de calorii în plus pe zi începând cu al doilea trimestru (și puțin mai mult în al treilea trimestru). Acesta este aproximativ numărul de calorii al unui pahar de lapte degresat și a unei jumătăți de sandviș. Dacă porți gemeni, ar trebui să obțineți aproximativ 600 de calorii în plus pe zi. Dacă porți tripleți, ar trebui să consume 900 de calorii în plus pe zi. De asmenea, în timpul sarcinii ai nevoie de: acid folic, fier, calciu, vitamina D, colină, acizi grași omega-3, vitamine B și vitamina C. Acidul folic (600 micrograme) ajută la prevenirea malformațiilor congenitale ale creierului și coloanei vertebrale, sprijină creșterea și dezvoltarea generală a fătului și a placentei. Se conține în cereale fortificate, pâine și paste îmbogățite, arahide, legume cu frunze de culoare verde închis, suc de portocale, fasole. De asemenea, luați zilnic o vitamină prenatală cu 400 de micrograme de acid folic. Fierul (27 miligrame) ajută celulele roșii din sânge să furnizeze oxigen fătului: carne roșie slabă, pasare, pește, fasole uscată și mazăre, cereale fortificate cu fier, suc de prune uscate. Iodul (220 micrograme) este sențial pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului: Sare de masa iodată, produse lactate, fructe de mare, carne, pâine, ouă. Vitamina A (750 micrograme pentru vârsta de 14 până la 18 ani; 770 micrograme pentru vârsta cuprinsă între 19 și 50 de ani), formează o piele și o vedere sănătoasă, ajută la creșterea oaselor. Se găsește în morcovi, legume cu frunze verzi, cartofi dulci. Vitamina C (80 miligrame pentru vârstele între 14 și 18 ani; 85 miligrame pentru vârstele între 19 și 50 de ani) promovează sănătatea gingiilor, dinților și a oaselor. Se găsește în citrice, broccoli, roșii, căpșuni. Vitamina D (600 de unități internaționale) construiește oasele și dinții fătului. Ajută la promovarea vederii și a pielii sănătoase. Poate fi luată din lumina soarelui, lapte fortificat, pește gras, cum ar fi somonul.

În cadrul acestei ediții, mămicile au avut parte și de un mic spectacol organizat de către Baby Dance. Minunatele mămici din cadrul acestui studiou, au creat o atmosferă frumoasă cu dansul pe care l-au făcut ținându-și copilașii în brațe. 

Reprezentantul companiei Stada, Mihail Petrov, a vorbit despre rolul produselor de merișor în infecțiile tractului urinar al copiilor. Prin prevenirea legării E. coli de mucoasa uroepitelială, merișorul poate spori efectele bactericide ale antibioticelor urinare și acest lucru ar putea contribui substanțial la reducerea expunerii globale la antibiotice. Studiile internaționale au demonstrat că extractul de merișor crește sensibilitatea bacteriană la antibiotice, acționând în două moduri. În consecință, antibioticul pătrunde mai ușor, iar bacteriile scapă mai greu de el, ceea ce explică de ce medicamentul este eficient în doze mai mici. Astfel, Brandul Urinal® include produse care contribuie la menținerea unui sistem urinar sănătos. Urinal Kids contribuie la protecția rinichilor, vezicii urinare și a tractului urinar împotriva bacteriilor dăunătoare și a factorilor de mediu negativi. Este potrivit atât pentru administrare combinată (cu antibiotice), cât și individuală. Urinal Protect, reprezintă un suport puternic încă de la primele simptome de disconfort urinar. Se poate folosi în caz de boli infecțioase, dar și funcționale. Urinal Activ elimină simptomele de disconfort urinar rapid și eficient, este potrivit atât pentru utilizare unică, cât și pentru utilizare combinată cu antibiotic.

Reprezentanta companiei Biessen Pharma, Ana Dragancea, a vorbit despre curățarea urechilor fără complicații. Cauzele principale ale apariției cerumenului în exces sunt: folosirea bețișoarelor de bumbac, activitatea în medii cu praf, folosirea căștilor sau a aparatelor auditive și activitățile acvatice. A-Cerumen este formula de ulltimă generație pentru igiena urechii, acesta susține prezenția și tratamentul dopurilor de ceară. Mod de utilizare: Se înclină capul pe partea opusă urechii care va fi tratată, se pulverizează de 2 ori în ureche, se masează baza urechii, apoi se îndreaptă capul și se șterge soluția în exces care se poate scurge din ureche după utilizare. Este un produs natural, de origine vegetală. Fără conservanți, parabeni, parafină și fenoxietanol.

Fondatoarea brand-ului Beauty Mama, Parascovia Morari, a vorbit despre lenjeria după naștere. Aceasta a făcut o prezentare detaliată a tuturor tipurilor de lenjerie, pe care trebuie să le ai cu tine în maternitate, dar și în prima perioadă imediat cum ai dat naștere unui copilaș. Chiloțeii de unică folosință, chiloțeii compresivi sau topurile pentru alăptare, sunt doar câteva dintre piesele utile pentru perioada postpartum. În magazinele Beauty Mama, găsiți o gamă largă de lenjerie, atât pentru sarcină, cât și pentru perioada maternității. De asemena, găsiți tot ce este necesar și pentru copilașii dumneavoastră.

Așa cum este tradiția, la finalul fiecărui eveniment realizat de Odoraș se organizează o tombolă frumoasă cu multe cadouri din partea partenerilor și sponsorilor revistei. 

Sursa foto: Sanda Armash 

Share:

Articole recomandate